Zwangerschapskwaaltjes

zwangerschapskwaaltjes

Een zwangerschap is natuurlijk een mooie periode. Het kan helaas ook gepaard gaan met enkele zwangerschapskwaaltjes. Veel vrouwen ervaren tijdens deze 9 maanden zwangerschap kwaaltjes van de zwangerschap. Gelukkig bestaan er manieren om deze kwaaltjes te verlichten. In deze blog bespreken we aan aantal van de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes en geven we tips om ze te verminderen.

Ochtendmisselijkheid

Misselijkheid is een veel voorkomend zwangerschapskwaaltje dat veel vrouwen in het begin van hun zwangerschap ervaren. Het kan op elk moment van de dag optreden en zorgen voor een ongemakkelijk gevoel. Wat helpt tegen ochtendmisselijkheid? Om deze klacht te verminderen kan je proberen om kleine beetjes maar frequent te eten. Ook helpen voldoende rust nemen en eten te vermijden die misselijkheid kunnen triggeren. Probeer na het eten rechtop te blijven en drankjes met koolzuur te vermijden want dat kan ervoor zorgen dat je last krijgt van brandend maagzuur.

Vermoeid tijdens zwangerschap

Zwangerschap brengt vaak een gevoel van vermoeidheid met zich mee, vooral in het eerste en derde tremester. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en te luisteren naar je lichaam. Neem regelmatig pauzes, slaap voldoende en deel taken met je partner of familie die je helpen om overbelasting te voorkomen. Lekker een stuk gaan wandelen kan je helpen met het op peil houden van je energie.

Rugpijn

Veel zwangere vrouwen ervaren rugpijn, vooral in het tweede en derde tremester. Dit komt door het groeiende gewicht en een veranderende lichaamshouding. Het dragen van goede comfortabele schoenen, het vermijden van lang zitten of staan en het ondersteunen van je rug met een zwangerschapskussen tijdens het slapen kan verlichting bieden. Regelmatig bewegen kan ook helpen met het verminderen van rugpijn.

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een geweldige manier om verlichting te bieden bij de verschillende kwaaltjes. Het is een speciale massage die ontworpen is voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap massage wordt er rekening gehouden met jou en de kleine. Doordat je ontspand heb je een helpt het met het verminderen van stres en de bloedcirculatie te verbeteren. Doordat je tot rust komt en ben je een stuk minder moe. Ook helpt een zwangerschapmassage met het verminderen van spierspanning waardoor je ook minder last hebt van je rug.