Littekenmassage premium

Zorg goed voor jouw litteken met de Littekenmassage Premium!

Ben jij bevallen d.m.v. een keizersnede? Dan is het van belang om je litteken goed te verzorgen, voor een optimaal keizersnede herstel. Het litteken masseren heeft daar enorm veel baat bij! Bij de Littekenmassage Premium geniet je eerst 20 minuten van een verwarmd bad. Dit zodat de huid alvast wat weker kan worden, waardoor hij makkelijker te masseren is. Vervolgens gaan we het littekenweefsel masseren. Dit duurt altijd 30 minuten. Op het eind ben je nog in de gelegenheid om even heerlijk af te spoelen onder de warme regendouche.
Dit arrangement kan je boeken vanaf 16 weken na de bevalling, mits de wond goed genezen is! Vergeet je badslippers (verplicht) niet mee te nemen en mocht je het fijn vinden, neem dan ook je badkleding (vrijwillig) mee. Wij hebben alle benodigdheden voor deze massage, zoals verschillende massage oliën en handdoeken. Onze massages worden altijd gegeven door vrouwelijke, gediplomeerde masseuses. 

Wil je dit arrangement gelijk boeken? Gebruik hier dan onderstaande button voor!

Wat houdt het in?

1. Verwarmd bad
Bij dit arrangement stap je eerst in een heerlijk warm bad. Kom 30 minuten even lekker tot rust in bad en het litteken kan goed weken. Je mag zelf kiezen of je naakt of met badkleding in bad gaat. Badslippers zijn wel verplicht bij dit arrangement. 

2. Littekenmassage
Na het bad is het tijd om het littekenweefsel te gaan masseren. Deze massage zal 30 minuten duren en wordt uitgevoerd door gediplomeerde masseuses. Een littekenmassage zorgt ervoor dat het litteken weer soepel kan bewegen en niet zal gaan scheuren of ontsteken. 

3. Douchen
Als de litteken massage is afgelopen kan je nog even onder de douche stappen en de massageolie van je afspoelen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de massage olie lekker in te laten trekken, dit is namelijk erg goed voor de huid! Daarna kan je je weer rustig aankleden om vervolgens fris de deur uit te stappen.

Liever een losse littekenmassage? Ook dat is mogelijk!
Wij bieden ook een losse litteken massage aan van 30 minuten. 

Litteken massage in bad
Voordelen littekenmassage na keizersnede

Voordelen littekenmassage premium

Een bevalling met een keizersnede is een grote operatie. Er wordt door meerdere lagen weefsel heen gesneden en na de bevalling is het dan ook van belang om het litteken goed te laten behandelen voor een optimaal keizersnede herstel.

Het komt regelmatig voor dat het littekenweefsel stugger is dan normaal weefsel en er verklevingen ontstaan. Je litteken verkleeft met je huid, spieren en bindweefsel. Als dit gebeurt krijg je lichamelijke klachten. Door het bad kan het weefsel eerst goed weken. Vervolgens zal het weefsel na de massage soepel kunnen bewegen in alle richtingen. Hierdoor verklein je de kans op verklevingen en dus lichamelijke klachten. 

Daarnaast zorgt de massage ook voor een stimulatie van de doorbloeding. De bloedtoevoer naar het litteken neemt toe en dat zorgt ervoor dat het litteken minder pijnlijk aanvoelt.

Bij de bevalling met een keizersnede wordt de huid opgerekt en dat zorgt ervoor dat je striae krijgt. Door het masseren van het bindweefsel wordt de striae verminderd.

Als laatst is het bad even een heerlijk moment van rust. Even heerlijk ontspannen na de hectiek van de bevalling! Kom langs en ervaar zelf de voordelen van deze massage na de zwangerschap!

Voordelen littekenmassage na keizersnede

Praktische informatie

Bij het littekenmassage premium arrangement is het belangrijk dat de wond eerst is genezen voordat de massage kan plaatsvinden. Een littekenmassage kan daardoor ook pas plaatsvinden vanaf 16 weken na de bevalling.

De massage zal 30 minuten duren en wordt uitgevoerd door gediplomeerde masseuses. Bij de litteken massage wordt er gebruik gemaakt van massageolie. 

Na de bevalling kan je veilig bij ons in bad. Je zal ongeveer 20 minuten in een warm bad gaan. Uiteraard wordt het water na elk bezoek verschoont!

Bij dit arrangement is het verplicht om badslippers te dragen voordat je in bad gaat en tijdens het douchen. Dit vanwege de hygiëne. Overige benodigdheden, zoals douchegel, massageolie en handdoeken zijn inbegrepen.

Je mag zelf bepalen of je naakt of met badkleding in bad gaat en onder de douche stapt. De keuze is hierin helemaal aan jou. 

Let op! Onze massagetafels kunnen een maximaal gewicht van 130 KG dragen.

Litteken massage keizersnede zwanger & relax