Littekenmassage

Voorkom klachten met een littekenmassage!

Ben jij bevallen d.m.v. een keizersnede? Dan is het van belang om je litteken goed te verzorgen, voor een optimaal keizersnede herstel. Het littekenweefsel masseren helpt daar enorm bij! De Littekenmassage duurt 30 minuten en kan je boeken vanaf 16 weken na de bevalling, mits de wond goed genezen is! Voor dit arrangement hoef je niks mee te nemen. Wij hebben alle benodigdheden voor deze massage, zoals verschillende massage oliën en handdoeken. Onze massages worden altijd gegeven door vrouwelijke, gediplomeerde masseuses. 

Wil je dit arrangement gelijk boeken? Gebruik hier dan onderstaande button voor!

Wat houdt het in?

1. Aanvang
Bij je bezoek aan Zwanger & Relax word je 5 minuten voor aanvang verwacht. Zo kan je jezelf rustig omkleden en kunnen we op tijd starten met de massage!

2. Littekenmassage
We kunnen nu gaan starten met het masseren van het littekenweefsel. Dit zal 30 minuten duren. Tijdens de massage zorgen we ervoor dat de keizersnede litteken soepel wordt en kan bewegen in alle richtingen. Zo voorkom je lichamelijk klachten en bevorderen we het keizersnede herstel. Bij de massage lig je ontspannen op een massagetafel en maken wij gebruik van een massageolie.

3. Het einde van het arrangement

Zodra de massage afgelopen is en je je weer aangekleed hebt, kan je nog even rustig nagenieten van de massage in onze wachtruimte. Uiteraard onder het genot van een heerlijke smoothie of een ander drankje.

4. Ook ontspannen na je bevalling
Een litteken massage van de keizersnede voelt niet altijd even ontspannen. In de hectische periode na de bevalling is het ook belangrijk om je lichaam te laten ontspannen. Dit kan met de postpartum massage vanaf 4 weken na je bevalling. Geef jezelf een moment rust en ontspan!

Littekenmassage Rotterdam
Voordelen littekenmassage na keizersnede

Voordelen littekenmassage

Een litteken behandeling na het bevallen door middel van een keizersnede is erg belangrijk. Het brengt namelijk heel veel voordelen met zich mee en voorkomt klachten. 

Door het litteken te masseren zorgen wij ervoor dat het soepel kan bewegen in alle richtingen. Hiermee voorkom je dat het litteken kan gaan scheuren of ontsteken. Ook zorgt het ervoor dat het litteken niet hard wordt of pijn gaat doen. 

Daarnaast worden doorgesneden zenuwen gestimuleerd. Rondom de plek van de keizersnede lopen veel zenuwen die o.a. doorlopen naar de bekken. Wanneer deze bekneld raken kunnen er lichamelijke klachten ontstaan, zoals urineverlies bij inspanningen, lage rugpijn of bekkenpijn. Door deze zenuwen te stimuleren voorkom je lichamelijk klachten. Het is tevens ook goed voor de diepe striae.  

Als laatst zorgt een litteken massage ook voor cosmetische voordelen, waardoor het keizersnede herstel beter zal verlopen. Kom langs en ervaar zelf de voordelen vaan een littekenmassage van de keizersnede!

Voordelen littekenmassage na keizersnede

Praktische informatie

Praktische informatie voor een litteken massage arrangement:

Met een litteken van een keizersnede moet zorgvuldig om worden gegaan. Omdat de wond eerst moet genezen kan deze massage plaatsvinden vanaf 16 weken na de bevalling (Let op; mits de wond goed genezen is!). Het masseren van een litteken duurt altijd 30 minuten.

Zelf hoef je niks mee te nemen bij je bezoek. Wij verzorgen alle benodigdheden voor de massage, zoals handdoeken en massageolie. 

Een litteken massage wordt uitgevoerd door gediplomeerde masseuses. 

Tijdens deze massage kan je je ondergoed aanhouden. Na afloop verwijderen wij de massageolie met een handdoek en kan je jezelf weer rustig omkleden.

Let op! Onze massagetafels kunnen een maximaal gewicht van 130 KG dragen.

Litteken massage keizersnede zwanger & relax