Zwanger van je tweede kindje

Ben je zwanger van je tweede kindje? Dan is dit een echte blog voor jou! Er staan hier super veel leuke weetjes en handige tips in voor als jij zwanger bent van je tweede kindje.

Hoe bereid je je eerste kindje hier op voor

Vertel het je kindje op een leuke manier, laat je kindje zijn handjes op je buik aaien en vertel dan dat hij een broertje of zusje krijgt. Zo krijgt je kindje al een band met je baby. Geef genoeg aandacht aan je kindje zodat hij niet het gevoel gaat krijgen dat je geen aandacht meer hebt voor hem. Ga bijvoorbeeld leuke boekjes lezen over een baby.

Hoe voelt een tweede zwangerschap

Hoe voelt het nou om voor de tweede keer zwanger te zijn? Iedereen ervaart het anders, maar met een tweede kindje merk je meestal de zwangerschap sneller dan dat je dat bij je eerste kindje merkte. Je baarmoeder is wat soepeler geworden van je eerste zwangerschap en gaat het dus met je tweede kindje sneller omdat je baarmoeder snel mee rekt.

Wat veranderd er als je een tweede kindje krijgt

Met je tweede kindje heb je het toch een stukje drukker, Je bent natuurlijk al full time mama, maar met een tweede kindje is dit dus nog meer werk! Je moet hiermee wel extra rekening houden. Denk aan; de slaapjes van je baby, eet tijden, je moet je aandacht ineens verdelen en dat kan lastig zijn. Hoe zorg je er nou voor dat je allebei je kindjes genoeg aandacht geeft. Laat je eerste kindje meehelpen, bijvoorbeeld met de fles geven, luier aangeven, knuffeltje of speentje geven, helpen in bad doen en eventueel meelopen aan de kinderwagen. Zo geef je aandacht aan allebei je kindjes.

Tijd voor jezelf als moeder

Als moeder van twee kinderen ben je natuurlijk super druk, maar tijd voor jezelf is ook wel eens even goed. Kom eens langs voor een heerlijke postpartum massage bij Zwanger en relax.  Wij hebben veel zwangerschap en postpartum arrangementen die je gemakkelijk kunt boeken via de site. Heb je zin in een ontspannende en relaxte massage en gewoon even tijd voor je zelf nodig? Boek dan hier.