Zwanger tijdens een hittegolf

hittegolf en zwanger

Zwanger zijn is een bijzondere fase in je leven, maar het kan ook uitdagend zijn als het samen gaat met hoge temperaturen tijdens een hittegolf en zwanger. In deze blog bespreken we hoe je jezelf kunt beschermen tegen de hitte en je zwangerschap zo comfortabel mogelijk kunt doormaken.

Wat te doen met warm weer als je zwanger bent?

Wanneer je zwanger bent tijdens een hittegolf is het natuurlijk belangrijk dat je jezelf koel houd en goed drinkt. Blijf binnen op het heetst van de dag en zoek lekker in de ventilator of airco verkoeling op. Draag lichte, ademende kleding gemaakt van katoen en neem regelmatig verkoelende douches of een verkoelend bad. Vermeid zware fysieke activiteiten en zorg voor voldoende rust.

Waarom niet in de zon als je zwanger bent en kan het kwaad?

Het is belangrijk voorzichtig te zijn met blootstelling aan de zon wanneer je zwanger in hitte bent. Overmatige blootstelling aan de zon kan lijden tot oververhitting, dehydratie, pigmentvlekken en natuurlijk ook verbranding van de huid. Zon is goed voor ons lichaam om vitamine D aan te maken. Maar toch moet je uitkijken met de zon. Je huid word door hormonen gevoeliger en dit kan er voor zorgen dat je sneller last hebt van verbranding of pigment vlekken. Ook raak je sneller oververhit en uitgedroogd omdat je door je zwangerschap zelf al iets warmer bent en je dan ook meer hydratatie nodig hebt.

Is warmte goed voor je zwangerschap?

Hoewel warmte en zonneschijn aangenaam kunnen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat overmatige hitte voor een zwangerschap risico’s met zich mee kan brengen. Het is belangrijk de juiste balans te vinden zodat je niet oververhit raakt. Matige blootstelling aan warmte kan echter wel voordelen hebben. Zo is kan het je bloedcirculatie verbeteren en ontspannen. Luister goed naar wat je lichaam je aangeeft en ga op tijd weer uit de zon.

Kom langs bij Zwanger & Relax

Als de hitte je teveel wordt tijdens je zwangerschap is het belangrijk manieren te vinden om te ontspannen en verlichting te vinden. Een geweldige manier om jezelf te verwennen en te ontspannen is door te genieten van een zwangerschaps massage bij Zwanger & Relax. Een zwangerschap massage is speciaal gericht op zwangere vrouwen en hun klachten te verlichten. Om de ontspanning compleet te maken kan je er ook voor kiezen voor je zwangerschapmassage te genieten van een heerlijk bad tijdens een  Zwangerschapsmassage premium arrangement.