Wat moet er in mijn vluchttas?

Blog vluchttas zwanger & relax

Het moment is daar. Het einde van je zwangerschap komt steeds dichterbij, dus ook je vluchttas moet je nu klaar gaan maken. Ieder moment kan het gaan gebeuren! Of je nou thuis bevalt of in het ziekenhuis, de vluchttas moet hoe dan ook klaar staan. Dit geeft je rust, zodat mocht het ineens zover zijn, je niet nog in alle stress alle spullen bij elkaar te gaan verzamelen. Maar wat moet er nou allemaal in zo’n vluchttas zitten? Lees dan nu verder!

Vanaf wanneer moet mijn vluchttas klaar staan?

De term ‘vluchttas’ kennen we natuurlijk allemaal wel (als je zwanger bent), maar vanaf wanneer moet je hem klaar maken? De bevalling kan normaal gesproken vanaf 37 weken beginnen, daarom kan je er het beste voor zorgen dat de tas vanaf dat moment klaar staat, ingepakt en wel. Misschien dat het dan nog eventjes duurt, maar beter zo dan dat je hem last minute nog moet gaan inpakken. Uiteraard kan je ook al eerder beginnen met inpakken als je het leuk vind en niet kan wachten om alle spulletjes alvast klaar te zetten. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk ????

Moet ik ook een vluchttas bij een thuisbevalling?

Ook voor een thuisbevalling geldt; pak je vluchttas op tijd in en zorg dat hij klaar staat. Mocht het allemaal goed gaan en je bevalt thuis, dan heb je natuurlijk alle spullen sowieso bij de hand. Maar mocht er iets gebeuren waardoor je toch plotseling naar het ziekenhuis moet, dan heb je in ieder geval alle spullen handig bij elkaar in een tas of koffer en kan je zo snel mogelijk naar het ziekenhuis vertrekken.

Checklist vluchttas

Hier onder hebben we een aantal belangrijke dingen staan die je sowieso niet moet vergeten bij het inpakken van jouw vluchttas:

  • Medicijnen (indien je deze gebruikt)
  • Zwangerschapsbeha of voedingsbeha als je borstvoeding wilt gaan geven
  • Kraamverband
  • Zoogcompressen
  • Druivensuiker voor extra energie
  • Twee babymutsjes
  • Twee rompertjes
  • Jasje
  • Newborn luiers
  • Omslagdoek of dekentje

Uiteraard is dit nog maar een klein onderdeel van de lijst met spullen die mee moeten. Wil je een volledige checklist met spullen die je voor jezelf, voor je baby én voor je partner in moet pakken? Neem dan eens een kijkje op de website van oudersvannu.nl. Hier heb je een handige lijst onderverdeeld in sub kopjes, zodat je overzichtelijk je vluchttas in kan pakken.

Ben jij nog even toe aan echte ontspanning nu je nog zwanger bent en voordat de bevalling gaat beginnen? Tot 37 weken kan je een heerlijk Zwangerschapsarrangement bij ons boeken. Al vanaf €30,-! Een fijne massage of een massage in combinatie met een heerlijk warm bad. Bekijk hier al onze arrangementen en dan zien we je snel!