Wat ga je doen tijdens je zwangerschapsverlof?

Na al dat harde werken is het tijd voor je zwangerschapsverlof. Maar wat ga je doen in de tijd tot je bevalling?

Na al dat harde werken en zwanger zijn is ineens de tijd daar. Je hebt zwangerschapsverlof. En nu? Wat ga je doen met de tijd die je hebt tot aan dat je gaat bevallen? Je gaat natuurlijk de laatste puntjes op de i zetten voor dat je baby arriveert. Maar wat ga je nog meer doen? Je hebt recht op 6 weken zwangerschapsverlof en daarna nog 10 weken bevallingsverlof. Genoeg tijd dus om alles nog klaar te maken en nog even te genieten van de laatste loodjes!

De laatste dingen voor de baby regelen

Het belangrijkste wat je kunt doen in je zwangerschapsverlof is de puntjes op de i zetten voor dat de baby arriveert. De laatste babykleertjes wassen en strijken, de kasten inrichten en de laatste decoratie ophangen in de babykamer. Nu je toch alle tijd hebt lekker veel afspreken met familie en vrienden en ergens gaan lunchen. Je huis van top tot teen helemaal schoonmaken. Maar tussen door ook de tijd nemen voor jezelf en die lekkere zwangerschapsmassage nemen ????  

Koken voor na de bevalling

Iets wat veel mensen vergeten. Als je net bevallen bent heb je natuurlijk helemaal geen zin om culinaire hoogstandjes te gaan staan maken in de keuken. Ook je partner heeft hier vaak geen zin in dus wordt het vaak afhaal. Hoe makkelijk is het dan als je al een hele voorraad maaltijden in de vriezer hebt liggen die je er zo uit kan halen en alleen maar op hoeft te warmen. Maak verschillende dingen in een wat grotere portie die makkelijk op te warmen zijn en verdeel die in vriezer zakjes of bakjes. Zo heb je na je bevalling toch snel een makkelijke, maar wel gezonde, maaltijd.

De geboortekaartjes

Nu je toch de tijd hebt is het ook hartstikke leuk de creatieve kant van jezelf aan te spreken en te beginnen aan het ontwerpen van de babykaartjes. Zoek op internet verschillende dingen op en kijk voor leuke inspiratie om je heen. Kies voor iets wat bij jullie als ouders past en persoonlijk is. Het is ook erg handig om de enveloppen alvast te bestellen en te adresseren. Dan hoef je als de baby geboren is ook niet meer na te denken over of je iedereen wel hebt en te schrijven.

Zoek een leuke hobby

Misschien zijn er nog dingen die je wilt doen? Het fotoalbum maken wat je al heel erg lang wilt maken bijvoorbeeld. Laat je foto’s printen en koop een leuk fotoboek, dan is het alleen nog maar plakken ???? Of leer gewoon iets heel nieuws zoals babykleertjes maken! Je kan ook alvast een playlist maken van liedjes die je wilt horen als je aan het bevallen bent. Natuurlijk kun je ook heerlijk op de bank die ene serie binge watchen die je al een tijd wilt zien of die film.

Ga er gezellig op uit

Je kunt er natuurlijk ook gewoon lekker op uit gaan. Ga met je partner lekker nog een weekendje weg of op vakantie. Ook is het erg fijn om een frisse neus te halen en een stuk te gaan wandelen op het strand of in het bos. Wat ook erg lekker is dat is met je vriendinnen naar de spa en een heerlijke DUO zwangerschapsmassage te nemen en tot rust te komen. Het is niet alleen lekker om een zwangerschapsmassage te nemen maar ook erg goed voor je spieren, bloedcirculatie en zorgt voor een betere nachtrust ????