Waarom een postpartum massage?

waarom een postpartum massage

Wanneer je net een kind gekregen hebt kan dat zorgen voor de nodige uitdagingen. Je lichaam heeft een behoorlijke prestatie geleverd en heeft tijd nodig om weer te herstellen. Het is dan ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je lichaam kan herstellen en je lekker kan ontspannen. Een postnatale massage kan je daarbij helpen!

Wat is een postpartum massage

Een postpartum massage is een massage die erop gericht is om de spieren en gewrichten van het lichaam te ontspannen en te kalmeren na de bevalling. Je kunt al heerlijk komen genieten van een postpartum massage vanaf 2 weken na je bevalling, mits je niet meer vloeit. Dit arrangement kun je boeken tot 6 maanden na de bevalling. Onze massages worden altijd gegeven door vrouwelijke gediplomeerde masseuses.

Voordelen van een postnatale massage

Tijdens de massage worden verschillende technieken gebruikt om de spanning van het lichaam te verminderen. Doordat de spanning in de spieren afneemt verbeterd de bloedsomloop wat ervoor zorgt dat afvalstoffen en overtollig vocht afgevoerd wordt. Daarnaast heeft een massage ook een positief effect op je hormoonregulatie wat ervoor zorgt dat je melkproductie verbeterd.

Symptomen na bevalling verminderen

Een massage na je bevalling kan ook helpen met het verminderen van bepaalde symptomen die vaak voorkomen na een bevalling. Het kan pijn in de rug, bekken en spanning in de nek en schouders verminderen. Door deze symptomen te verminderen kan een postpartum massage je dus helpen om beter te functioneren in het dagelijks leven en je energieker en comfortabeler te laten voelen.

Postpartum massage Rotterdam

Een post partum massage kan een geweldige manier zijn om je lichaam te helpen met het herstel na je bevalling en te helpen ontspannen. Bij Zwanger & Relax in Rotterdam bieden we verschillende postpartum arrangementen aan. Zo kan je ervoor kiezen om een massage van 30 minuten, 45 minuten of 60 minuten te nemen. Dit kan alleen maar ook gezellig met iemand. Zo kan je gezellig met je moeder of vriendin komen genieten van een duo massage en kom je samen helemaal tot rust! Ook bieden wij een Mom-Time premium arrangement aan. Hierbij ga je voor je massage eerst heerlijk in een voorverwarmd bad.

Ben jij nog zwanger? Wij bieden ook een massage voor tijdens je zwangerschap aan! Hierbij kom je als Zwangerschapsmassage Premium heerlijk tot rust en kan je even ontspannen tijdens een zwangerschapsmassage voordat je baby dalijk geboren is.