De voordelen van een littekenmassage!

Ben jij bevallen met een keizersnede? Dan is het belangrijk om hier aandacht aan te geven. Tijdens de bevalling met een keizersnede worden er door meerdere lagen weefsel heen gesneden. Helaas hebben veel moeders na hun bevalling dan ook nog een tijd last van hun litteken. Om het weefsel te herstellen en lichamelijke klachten te voorkomen helpt een littekenmassage. In deze blog lees je de voordelen veen littekenmassage!

Wat zijn de voordelen?

Wanneer je litteken nog niet eerder is gemasseerd kan het erg gevoelig en pijnlijk aanvoelen bij aanrakingen. Door het litteken rustig te laten masseren neemt de bloedtoevoer naar het litteken toe. Dit zorgt ervoor dat het litteken minder pijnlijk aan gaat voelen. Daarnaast komt het regelmatig voor dat littekenweefsel stugger is dan normaal weefsel. Dit kan ervoor zorgen dat je litteken verkleeft met de huid, spieren en bindweefsel. Door het litteken te masseren blijft je litteken soepel en kan het bewegen in alle richtingen. Zo voorkom je verklevingen en lichamelijke klachten!

Ook de doorgesneden zenuwen worden gestimuleerd. Rondom de plek van je litteken lopen diverse zenuwen die onder andere doorlopen naar je bekken. Wanneer deze zenuwen bekneld raken kan je lichamelijke klachten krijgen, zoals urineverlies, lage rugpijn en bekkenpijn. Met een littekenmassage worden deze zenuwen gestimuleerd en voorkom je deze klachten.

Meer weten over een littekenmassage? Bekijk dan hier het littekenmassage arrangement!

Littekenmassage uitbreiden

Wist je dat je bij ons een littekenmassage ook kan uitbreiden? Een normale littekenmassage duurt 30 minuten. Met de littekenmassage premium ga je voor deze massage eerst nog even heerlijk in een verwarmd bad. Zo kan je eerst 20 minuten lang tot rust komen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je litteken kan weken. Zo is je litteken wat soepeler voordat de litteken massage begint.

Een littekenmassage kan je bij Zwanger en Relax boeken vanaf 16 weken na de bevalling. Hierbij is het wel van belang dat de wond goed is genezen. De massage wordt uitgevoerd door vrouwelijke masseuses die beschikken over de juiste diploma’s om een littekenmassage uit te voeren!