Voor jezelf zorgen tijdens je zwangerschap

Voor jezelf zorgen tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is een bijzondere en unieke ervaring. Het is een tijd waarin er veel veranderingen zijn in je lichaam om een nieuw leven te maken. Het is dan ook erg belangrijk om tijdens deze periode goed voor jezelf te zorgen en je lichaam de rust en ontspanning te geven die het nodig heeft. In deze blog lees je een aantal tips die je kunt doen om goed voor jezelf te zorgen tijdens je zwangerschap.

Plan een me time moment

Door een heerlijk me time momentje te plannen kan je je even helemaal op jezelf focussen. Doe de dingen die jij leuk vind om te doen of doe even een dutje om bij te komen. Lees een leuk boek of ga uitgebreid onder de douche of in bad. Verwen jezelf met een heerlijk scrub en bodylotion. Dit is niet alleen fijn om te doen maar je krijgt er ook een goede energie boost van.

Ga lekker sporten

Bewegen is goed voor je zwangere lichaam, al doe je misschien iets minder. Kies een sport waar jij je goed bij voelt en volg misschien een zwangerschapsklasje. Vind je sporten nu iets te heftig kan je natuurlijk ook een heerlijk stuk gaan wandelen of een stuk fietsen. Vaak knap je van de buitenlucht ook al op en voel je je ook al snel beter.

Neem een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage kan je helpen met het verminderen van fysieke en emotionele veranderingen. Tijdens een zwangerschapsmassage wordt er gebruik gemaakt van speciale technieken die aangepast zijn voor een zwangere vrouw. De massage kan helpen met het verbeteren van je bloedsomloop, spanning en pijn in de spieren te verminderen en beter te slapen. Daarnaast kan een zwangerschap massage er ook voor zorgen dat je je baby beter voelt doordat je ontspant en tot rust komt.

Luister naar je lichaam

Het belangrijkste is het luisteren naar je lichaam. Geeft het aan dat je je rust moet nemen en wat rustiger aan moet doen, doe dat dan. Vertrouw je lichaam dat het aangeeft wat het nodig heeft. Voel je ook vooral niet schuldig als er iets niet kan of je een afspraak moet verplaatsen want jouw lichaam heeft de rust nodig. Geef daarom ook altijd aan wat je nodig hebt en hoe je je voelt zodat andere je kunnen helpen om goed voor jezelf te zorgen tijdens je zwangerschap.