Tot wanneer kan ik een zwangerschapsmassage boeken?

Hoe heerlijk is nou een massage tijdens je zwangerschap, dat wil je toch! Maar tot wanneer kan je een heerlijke zwangerschapsmassage boeken? En wat zijn de voordelen? Lees dat hier in deze blog.

Vanaf hoeveel weken mag ik een zwangerschapsmassage?

Wanneer mag je heerlijk komen genieten van een massage? Vanaf je tweede trimester  (14 weken) mag het! Dit omdat je in je eerste trimester voorzichtig moet zijn omdat je zwangerschap dan nog erg pril is. Tijdens een zwangerschapsmassage komen er veel afvalstoffen vrij en deze kunnen in de eerste maanden van je zwangerschap schadelijk zijn voor je baby. Na deze 14 weken ben je natuurlijk van harte welkom bij ons voor een van onze arrangementen.

Tot wanneer mag ik een zwangerschapsmassage?

Wil je nog eventjes genieten van een heerlijke massage voor je bevalling, dat kan! Je kan bij ons terecht tot 37 weken. Dit omdat je vanaf de 37e week je baby helemaal voldragen is en de massage de weeën kunnen opwekken. Na je zwangerschap ben je uiteraard ook welkom bij ons voor een postpartum massage of een heerlijk mom time arrangement

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Naast dat dit even een heerlijke momentje voor je zelf is, heeft dit arrangement nog veel meer voordelen!

  • Je slaapritme wordt beter, vrouwen die zwanger zijn en regelmatig massages krijgen slapen beter. Je nachtrust is harstikke belangrijk want het kan zomaar zijn dat als je baby er is, het echt even voorbij is met doorslapen.
  • Pijnverlichting, dit is een puntje waarvoor je zeker de zwangerschap massage kan boeken. Heb je last van je rug of van je benen, of andere kwaaltjes? Dan kan de zwangerschapsmassage erg helpen, vooral als je het vaker doet!
  • Het zorgt voor ontspanning, de massage zorgt ervoor dat er stoffen vrijkomen zoals oxytocine. Dit kan leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens de zwangerschap massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd. Als jezelf ontspannen bent, is je baby dit ook!

Zwangerschapsmassage bij zwanger & relax

Onze zwangerschapsmassages worden gegeven door professionele masseuses die allemaal veel ervaring hebben met het masseren van zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap massage wordt de belasting van de spieren verlicht en kom je even helemaal tot rust! Je kunt er ook voor kiezen om een mom to be premium arrangement te boeken, dan ga je voor je massage eerst 20 minuten in een heerlijk warm bad. Ben je toe aan een heerlijke ontspannende massage? Boek dan hier je afspraak!