Tips voor een betere nachtrust tijdens je zwangerschap

De klok tikt maar door, het wordt later en later, je hebt alle posities al geprobeerd maar niks ligt meer lekker… Een bekend scenario voor vele zwangeren onder ons 😉 Juist in die laatste weken is het belangrijk om je rust goed te pakken, zodat je alle energie kan opsparen voor de bevalling en de eerste weken met jouw newborn! Maar helaas is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog geef ik je een aantal tips en tricks die jou wellicht kunnen helpen een betere nachtrust te krijgen.

  • Aromatherapie

Tijdens je zwangerschap kan je reuk behoorlijk versterkt zijn. Kies verschillende geurolietjes uit die je lekker vindt en laat deze door middel van een oliebrandertje of diffuser verspreiden door je kamer voordat je gaat slapen.

  • Slaappositie

Dit is waarschijnlijk de grootste reden waarom je slecht slaapt. Geen één positie ligt meer comfortabel met die groeiende buik. Als ik je een tip mag geven, is je linkerzij de beste positie om op te slapen aangezien de placenta in deze houding de beste bloeddoorstroming krijgt. Daarnaast heb je ook de welbekende zwangerschapskussens. Deze kunnen ook een hele uitkomst zijn om alsnog een fijne slaappositie te kunnen vinden tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

  • Drink ’s avonds niet te veel

Lig je net weer lekker in je bed, nog geen halfuur later kan je er alweer uit om te gaan plassen. En zo blijft het de hele nacht gaan. Dit kan je deels voorkomen door na het avondeten niet meer té veel te drinken. Dit moet er ’s nachts allemaal weer uit namelijk 😉 De beste tip is om na 20:00 uur niks meer te drinken. Uiteraard moet je wel voldoende vocht op een dag binnenkrijgen, maar zorg dan dat je dit vooral overdag drinkt.

  • Bewegen tijdens de zwangerschap

Het is natuurlijk belangrijk om je rust te pakken, zeker tijdens je verlof in die laatste weken voor de bevalling. Maar dat betekend niet dat je helemaal níks meer mag doen. Het blijft altijd goed om wat te blijven bewegen gedurende de dag. Geen zorgen, ik verwacht niet van je dat je dagelijks nog een uur een zware workout in de sportschool gaat doen, maar een heerlijke wandeling of sporten op een laag niveau is altijd goed voor je! Blijf in beweging. Ook voor je herstel ná de bevalling.

  • Ontspan

Naast het bewegen is het ontspannen minstens even belangrijk. Ontspannen in de zin van even niks doen en tot rust komen, maar ook ontspannen in je hoofd. Even je gedachtes pauzeren, tijd en ruimte maken voor jezelf. Dit voorkomt ook dat je ’s avonds in bed gaat piekeren en wederom lang wakker ligt. Hoe kan je nou beter ontspannen dan tijdens een fijne zwangerschapsmassage? 30, 45 óf 60 minuten lang! Bij Zwanger & Relax ben je daarvoor helemaal aan het juiste adres. Vanaf je 14e week van je zwangerschap tot aan je 37e week kan je de zwangerschap massage al boeken. Zien we jou binnenkort?