Symptomen dat de bevalling gaat beginnen!

Bijna bevallen

Na bijna 9 maanden zwangerschap is het eindelijk bijna zover. Je kan niet wachten om je kleine vast te houden, maar hoe weet je wanneer het bijna zover is? In deze blog ga ik je vertellen welke symptomen wel eens zouden kunnen betekenen dat de bevalling niet lang meer gaat duren. Lees je mee?

Deze tekenen vertellen jou dat de baby er bijna is

Je bent inmiddels week 37 voorbij, dat betekend dat je nog ongeveer 3 weekjes hebt voor je bent aangekomen bij de uitgerekende datum. Ook kan het natuurlijk voorkomen dat het nog even duurt voordat de baby er is, maar dat houdt niet het opgang komen van je bevalling tegen! Hieronder staan een paar tekenen waaraan jij kan voelen dat je bevalling ieder moment kan gaan beginnen!

  • Je bent extra moe of hebt last van nesteldrang

Met zo een grote buik is het natuurlijk lastig om iedere nacht goed te liggen en goed uit te rusten. Ook ga je natuurlijk vaker naar de wc omdat er telkens meer druk op je blaas komt te staan. Deze dingen stapelen zich op en zorgen dus voor vermoeidheid. Ook komt het voor dat je misschien helemaal niet moe bent, maar wél last krijgt van nesteldrang. Nesteldrang is jouw wens om je huis helemaal baby ready te maken. Zo ben je constant bezig met het huis om het helemaal spik en span te hebben voor de komst van de kleine.

  • Je hebt last van lekkende borsten

Voordat je gaat bevallen maken je borsten extra klierweefsel aan, hierdoor groeien ze. Ook wordt colostrum (de eerste moedermelk) aangemaakt tijdens de zwangerschap. Als je borsten druppelen en je ziet een beetje melk uit je borsten komen, wees niet bang, het is juist een teken dat je bevalling ieder moment kan beginnen! Maar dit is niet altijd zo. Sommige vrouwen maken dit namelijk al aan in het tweede trimester.

  • Je krijgt last van voorweeën

Tijdens je zwangerschap kan je last hebben van harde buiken. Harde buiken zijn oefenweeën en dit voelt aan als een soort spanning in je buik. Als je vaker last hebt van harde buiken en merkt dat er een soort verandering in komt? Dan heb je waarschijnlijk last van voorweeën! Ze kunnen pijnlijker zijn dan echte weeën. Voorweeën komen onregelmatig, duren niet heel lang en nemen niet heftig toe in aantal en kracht!

  • Je vliezen breken

Het komt weinig voor dat je vliezen breken en je een hele golf aan vruchtwater verliest. Dit gebeurt meestal in kleine beetjes en bij maar een klein deel van de vrouwen begint de bevalling dus met het breken van de vliezen. Niet bij alle vrouwen breken de vliezen voor de bevalling, je hoeft er dus niet op te wachten.

Ontspannen na je bevalling

Nadat je bent bevallen is het heel belangrijk om uit te rusten. Ben je toe aan wat ontspanning? Kom dan langs bij ons voor een heerlijke postpartum massage! Naast dat wij post partum massages geven, bieden we ook littekenmassages aan! De postpartum massage is echt gericht op de ontspanning van je gehele lichaam na de bevalling. De littekenmassages zijn er voor als je bent bevallen door middel van een keizersnede! Op onze website lees je meer over onze postpartum arrangementen. Zien we jou snel?