Sporten tijdens je zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap blog zwanger & relax

Laten we beginnen met de beste wensen voor jullie allemaal ???? Het is het begin van het nieuwe jaar! Goede voornemens komen weer om de hoek kijken en sporten is daar altijd een groot onderdeel van bij velen ???? Zoals jullie allemaal weten veranderd er behoorlijk wat met je lichaam tijdens je zwangerschap. Misschien wil je graag door blijven gaan met je sportactiviteiten of vraag je je juist af of je nu meer moet gaan bewegen voor de gezondheid van jou en je kleine. Wat is het juiste en wat kan je beter wel en beter niet doen? In deze blog bespreken we het!

Wel of niet sporten tijdens je zwangerschap?

Sporten is voor ieder mens gezond. Zo ook voor jou tijdens je zwangerschap. 9 maanden lang wil je het beste voor je baby in jouw buik en sporten kan daar een hele goede bijdrage aan leveren. Het is dan ook zeker een aanrader om lekker te blijven bewegen tijdens je zwangerschap. Als je een gezonde zwangerschap hebt zou je zelfs tot het einde (de bevalling) kunnen sporten, maar blijf wel áltijd goed luisteren naar je lichaam.

Het blijven bewegen tijdens je zwangerschap kan zorgen voor minder last van zwangerschapskwalen en een betere nachtrust. Ook voor je baby kan het zo zijn voordelen hebben. Het zorgt voor een goede doorbloeding naar de placenta en de baby zal zich ook sneller herstellen van de geboorte.

Welke sport tijdens je zwangerschap?

Nu heb je natuurlijk heel veel verschillende soorten sporten. Fietsen, wandelen, zwemmen, maar ook sporten als voetbal, kickboksen, paardrijden, skiën. Het verschil tussen deze twee stijlen van sporten is natuurlijk het ‘risico’. Het risico dat je hard tegen iemand aanstoot, dat je valt, iets tegen je buik kan krijgen, etc. Dan hoef ik denk ik niet uit te leggen dat die sporten dus niet het meest handig zijn tijdens de zwangerschap ???? Zoek het wat meer in de rustigere sporten. Zie het meer als je dagelijkse beweging in plaats van echt keihard sporten tot je erbij neer valt. Bijvoorbeeld dus lekker wandelen. Heerlijk om even je hoofd ook leeg te maken, lekker een eindje wandelen. Erg goed voor je algemene gezondheid! Uiteraard kan je ook gewoon naar de sportschool gaan, maar luister goed naar je lichaam. Ga niet al te hard van stapel en ga zeker niet zwaarder/heftiger trainen dan vóór je zwangerschap! Uiteraard kan je ook klasjes zwangerschapsyoga/gym/zwemmen gaan volgen. Daarvan weet je natuurlijk zeker dat het verantwoord is en goed gericht is op jouw zwangere lichaam ????

Rust is net zo belangrijk als bewegen!

Naast dat het bewegen natuurlijk super gezond voor je is, is je rust en ontspanning pakken minstens zo belangrijk. Zeker tijdens je zwangerschap! En waar kan je je nou beter ontspannen dan bij Zwanger & Relax? ???? We hebben verschillende arrangementen voor tijdens de zwangerschap, waarbij je heerlijk kan genieten van een massage. Wil je het nét nog een tandje luxer? Dan is het Premium arrangement zeker aan te raden! Hierbij geniet je eerst nog van een heerlijk verwarmd bad voordat je de heerlijke massage krijgt ????