Slaaptips tijdens de zwangerschap

Slaaptips

Een zwangerschap is een prachtige fase in het leven van een vrouw, maar het kan ook uitdagend zijn vooral als het gaat om slaap. Veel zwangere vrouwen ervaren moeite met slapen, wat kan leiden tot slaaptekort. Gelukkig zijn er verschillende slaaptips en ontspanningstechnieken waaronder een zwangerschapsmassage. In deze blog delen wij een aantal slaaptips wat je kan doen als je last hebt van slecht slapen tijdens de zwangerschap.

Creëer een rustgevende slaapomgeving

Een ontspannende slaapomgeving is essentieel voor een goede nachtrust tijdens je zwangerschap. Zorg ervoor dat je kamer donker, koel en goed geventileerd is. Gebruik een comfortabel zwangerschapskussen om de juiste ondersteuning te bieden aan je groeiende buik en je rug. Daarnaast kan het behoorlijk zoeken zijn wat nu een fijne positie is om te liggen. Die buik wordt natuurlijk alsmaar groter en gaat steeds meer in de weg liggen. Voor de meeste zwangere vrouwen is de linkerzij het meest comfortabel, met de knieën een beetje opgetrokken en dan het zwangerschapskussen nog tussen je benen en langs je rug. Ook voor je bloedsomloop is dit de beste positie!

Hanteer een regelmatig slaapritme

Het hebben van een vast slaapritme kan het lichaam helpen wennen aan een gezond slaappatroon. Probeer elke dag op het zelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan. Het is ook belangrijk dat je overdag voldoende rust neemt, maar vermijd langdurige dutjes, vooral in de avond uren. Dus ga tussen de middag eventjes een klein halfuurtje liggen, een powernap. Maar probeer te voorkomen dat je vervolgens 3 uur van de wereld bent, want dan zal je hier ’s avonds weer last van hebben met het in slaap komen 😉

Beoefen ontspanningstechnieken

Ontspanningsoefeningen zoals diepe ademhaling, meditatie en yoga kunnen je helpen om stress te verminderen en je gedachten tot rust te brengen. Het is bewezen dat deze gunstig zijn voor het bevorderen van een goede nachtrust tijdens je zwangerschap. Er zijn oneindig veel soorten (zwangerschaps)yoga of (zwangerschaps)cursussen die je kan volgen. Zo vaak als je zelf wilt. Wellicht het proberen waard! Daarnaast kan het ook leuk zijn voor je sociale contacten. Zo heb je een vast moment in de week waarop je samen met ‘mede zwangeren’ bij kunt kletsen en misschien kan je nog wel wat tips met elkaar uitwisselen 🙂

Zwangerschap massage voor een betere nachtrust

Een zwangerschap massage is niet alleen om jezelf heerlijk te verwennen, maar kan je ook helpen om beter te slapen. Tijdens een zwanger massage worden gespannen spieren ontspannen en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Dit kan pijn en ongemakken die je ervaart van je zwangerschap verminderen. Een professionele zwangerschapsmassage kan je niet alleen helpen ontspannen maar dus ook je slaapkwaliteit verbeteren. Genoeg redenen dus om langs te komen bij Zwanger & Relax om te komen genieten van een heerlijke zwangerschapmassage. Wil je jouw massage uitbreiden? Wij bieden ook een lekker Zwangerschapsmassage Premium arrangement aan. Daarbij ga je eerst 20 minuten ontspannen in een heerlijk bad voor je de zwangerschap massage krijgt.