Onze arrangementen: De zwangerschapsmassage

Blog zwangerschapsmassage Zwanger & Relax

We bieden bij Zwanger & Relax verschillende arrangementen aan voor tijdens én na de zwangerschap. De komende weken lichtten we in elke blog één van deze arrangementen toe. Vandaag de Zwangerschapsmassage!

Vanaf wanneer kan ik een Zwangerschap massage boeken?

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om ook aan jezelf te blijven denken en waar mogelijk je rust te pakken. Er wordt veel gevraagd van je lichaam en het is allemaal niet niks, zo’n zwangerschap. Bij Zwanger & Relax kan je een zwangerschap massage boeken vanaf je 14e week van je zwangerschap tot aan de 37e week van je zwangerschap.

Waarom pas vanaf 14 weken? Tijdens de massage worden afvalstoffen versneld afgevoerd en zo wordt je lichaam eigenlijk schoongemaakt. Deze versnelde afvoer van afvalstoffen kan in het eerste trimester schadelijk zijn voor jouw baby. Vanaf het tweede trimester, week 14, is dit niet meer het geval. Daarom is het pas mogelijk om de zwangerschap massage vanaf 14 weken te boeken 😊

Waarom tot 37 weken? Vanaf de 37 weken kan het zo zijn dat de massage weeën bij je opwekt. Uiteraard willen we dit zoveel mogelijk proberen te voorkomen, dus hebben we het zekere voor het onzekere genomen en besloten dat deze Zwangerschapsmassage geboekt kan worden tot 37 weken.

Wat zijn de voordelen van een Zwangerschapsmassage?

Naast dat het natuurlijk erg ontspannend is en even een heerlijk momentje voor jezelf, heeft dit arrangement nog veel meer voordelen! Hier een paar op een rijtje:

  • Betere slaap. Vrouwen die zwanger zijn en regelmatig een massage krijgen slapen beter! Je nachtrust is behoorlijk kostbaar, want het kan zomaar zijn dat zodra de kleine er is, het echt eventjes voorbij is met het doorslapen 😉
  • Ontspanning. Logischerwijs is het ook erg ontspannend om te genieten van deze massage. De Zwangerschap massage zorgt ervoor dat er chemische stoffen vrijkomen, zoals oxytocine. Dit kan leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens de massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd! En hoe ontspannener de mama, des te ontspannener de baby 😊
  • Pijnverlichting. Dit is een puntje waarvoor je zeker de massage kan boeken. Heb je last van rugpijn, pijn in je benen, of andere ‘kwaaltjes’? Dan kan de zwangerschapsmassage erg verlichtend werken. Vooral als je het met regelmaat doet!
  • Verbeterde bloedcirculatie. Je bloedcirculatie en lymfen stelsel verbeteren tijdens de massage, waardoor je je afvalstoffen beter kwijt kunt.

Een Zwangerschapsmassage in Rotterdam bij Zwanger & Relax

Hoe gaat de Zwangerschapsmassage bij Zwanger & Relax er aan toe? Allereerst heb je keuze uit 3 verschillende tijdsduren. Namelijk 30 minuten massage, 45 minuten massage of 60 minuten massage! Momenteel hebben we een Top openingsactie lopen, waarbij de Zwangerschapsmassage van 30 minuten maar €40,- kost!

Zodra jij jouw afspraak ingepland hebt, kan het aftellen beginnen 😉 Wij vragen je 5 minuutjes voor aanvang van de massage aanwezig te zijn, zodat we rustig kunnen starten met het arrangement. Vervolgens kan je je rustig omkleden en mocht je hier hulp bij nodig hebben, zijn wij er uiteraard om je hierbij te helpen!

Dan gaan we starten met de zwangerschap massage. Deze wordt altijd uitgevoerd door een vrouwelijke, gediplomeerde masseuse. We houden tijdens de massage rekening met bepaalde drukpunten die niet (te veel) gemasseerd mogen worden. Dit omdat het anders wee-opwekkend kan zijn. Ook vragen we regelmatig of de druk goed is voor je en of je comfortabel ligt. Je bent er tenslotte voor je ontspanning! Wij maken gebruik van een speciale Zwangerschap massage tafel waarbij er een uitsparing is voor de buik, zodat je heerlijk kunt liggen op je buik, zonder dat je buik in de weg zit. Uiteraard wordt de buik wel ondersteund door een elastische band.

Zodra de massage afgelopen is, kan je rustig overeind komen en je weer op je gemak aankleden. Wil je nog even nagenieten van de massage in onze wachtruimte? Geen probleem!

Wil je net een stapje extra? Het ontspannen tijdens de Zwangerschap massage én genieten van een heerlijk verwarmd bad? Dan is het Zwangerschapsmassage Premium arrangement echt iets voor jou!

Boek jouw ontspanningsarrangement nu al vanaf €40,-! Tot snel 😊