Onze arrangementen: De Littekenmassage

Blog Littekenmassage Zwanger & Relax

Een littekenmassage. Wanneer maak ik de keus om deze massage te boeken in plaats van een Postpartum massage? Vanaf wanneer kan ik dit arrangement boeken en tot wanneer? Wat zijn de voordelen van deze massage? Lees het allemaal in deze blog!

Vanaf wanneer kan ik de Littekenmassage boeken?

Een keizersnede is een grote operatie waarbij er door meerdere lagen weefsel heen wordt gesneden. Niet niks dus. Maar wat kan je doen om het herstel van het litteken een handje te helpen?

Allereerst een klein stukje over het littekenweefsel. Dit weefsel vervangt jouw huid na een ongeluk waarbij het beschadigd is geraakt. Het is, net als normaal bindweefsel, gemaakt van collageen. Maar dit collageen is van veel mindere kwaliteit dan dat van het ‘normale’ bindweefsel. Ook is littekenweefsel vaak minder elastisch en soepel.

De littekenmassage is een arrangement speciaal voor vrouwen die zijn bevallen door middel van een keizersnede en het herstel van hun litteken voorspoedig willen laten verlopen. Je kan dit arrangement boeken vanaf 16 weken na de bevalling, mits de wond goed genezen is. Tot wanneer je de littekenmassage mag boeken is eigenlijk geen antwoord op te geven. Het verschilt heel erg per persoon en per litteken hoe het zich herstelt en of er nog behoefte is aan een massage. Zolang jij denkt dat je een Littekenmassage nodig hebt en het baat zal hebben, ben je van harte welkom om deze te boeken! Ook al ben je jaren geleden bevallen, dan heeft een litteken massage nog steeds zin.

De voordelen van een Litteken massage

Zoals we hierboven al benoemde kan een littekenmassage veel baat hebben bij het herstel van jouw litteken;

  • Het litteken kan soepeler bewegen, zo voorkom je dat het litteken scheurt of ontsteekt.
  • Het verminderd de kans op het hard worden van het litteken en de pijn die daarbij komt kijken
  • De doorgesneden zenuwen, die onder andere doorlopen naar de bekken, worden gestimuleerd.
  • Het voorkomt het bekneld raken van de bekken, waardoor je minder kans hebt op lichamelijke klachten, zoals urineverlies bij inspanning , lage rugpijn of bekkenpijn.
  • Het litteken zal mooier herstellen
  • Het is ook goed voor diepe striae

De littekenmassage bij Zwanger & Relax

Bij Zwanger & Relax kan je een Littekenmassage boeken voor maar €30,-! Hierbij wordt het litteken 30 minuten lang gemasseerd. Op het moment van je afspraak wordt je ongeveer 5 minuutjes voor aanvang verwacht, zodat we rustig aan de sessie kunnen beginnen. Vervolgens start de littekenmassage waarbij één van onze ervaren, vrouwelijke masseuses het litteken zal masseren. Dit kan wat gevoelig zijn, maar uiteraard zal de masseuse tussentijds vragen of er meer of minder druk uitgevoerd mag worden. Dit is namelijk per persoon en per litteken verschillend. Het kan ook zijn dat er wat emotie vrijkomt tijdens deze massage, omdat het litteken een plek is van een grote verandering in jouw leven en er soms meer emotie achter schuilgaat dan je in eerste instantie denkt. Schaam je hier zeker niet voor! Uiteraard zullen wij hier respectvol mee omgaan.

Ook is het mogelijk om dit arrangement in combinatie met een verwarmd bad te boeken, het Littekenmassage Premium arrangement. Hierbij geniet je eerst van een warm bad gedurende ongeveer 20 minuten, waardoor het litteken al wat soepeler en weker wordt, zodat de littekenmassage ook beter uitgevoerd kan worden. Voor €50,- kan je al dit heerlijke arrangement boeken!