Ontspannen tijdens je zwangerschap

Zwanger & Relax massageroom

Een momentje voor jezelf kan belangrijker zijn dan dat je soms denkt. Zeker tijdens de periode van je zwangerschap en alle hectiek er omheen. Tuurlijk is het een hele mooie en bijzondere periode, maar er wordt ook heel veel van jou en je lichaam gevraagd met zo’n kleine in je buik. En dan nog niet te beginnen over alle dingen die geregeld moeten worden vóór de komst van de kleine ???? Maar ook de periode na de bevalling kan veel van je vragen. In deze blog geven we je verschillende tips om de ontspanning op te zoeken en dat momentje voor jezelf te creëren. Een ontspannen en happy mama zorgt natuurlijk ook voor een ontspannen en happy baby ???? Lees je mee?

Zwangerschapsyoga

Hier heb je vast al wel eens van gehoord. Tijdens een lesje zwangerschapsyoga ben je actief aan het ontspannen. Toch actief bezig zijn, zonder dat het heel veel inspanning en energie van je vraagt. Je kan gaan voor een privéles of een groep les. Het kan beide zijn voordelen hebben; Privéles zorgt wellicht voor wat meer rust en minder afleiding, zodat je goed kan focussen op je eigen ontspanning en oefeningen, maar samen met andere vrouwen die in hetzelfde ‘schuitje’ zitten kan het juist weer fijn zijn om er met elkaar over te praten en ervaringen te delen. Een lesje zwangerschapsyoga is in ieder geval een mooie combinatie van ontspanning en tegelijkertijd het fit en gezond houden van je lichaam.

Pak je nachtrust

Zorg voor een goede nachtrust, cliché maar waar. Hoe verder je in de zwangerschap komt hoe moeilijker dit soms kan worden. Een buik die in de weg gaat zitten, je ligt niet meer lekker, eindeloos moeten plassen en misschien nog wel andere kwaaltjes die om de hoek komen kijken. Daarom hier een paar tips om het beste uit je nacht te halen.

  • Drink genoeg overdag, maar probeer na het avondeten af te bouwen met het drinken. Vanaf 20:00 uur het liefst niet meer drinken, zodat je ’s nachts hopelijk lekker door kan slapen.
  • Ga niet piekeren. I know, makkelijker gezegd dan gedaan. Er kan behoorlijk wat door je hoofd spoken wat er allemaal nog geregeld en aangeschaft moet worden, maar schrijf het desnoods van je af en accepteer dat je nu gaat slapen en er morgen weer een nieuwe dag is om die dingen eventueel uit te voeren ????
  • Leren dealen met je buik. Heb jij altijd de lekkerste nachtrust gehad op je buik? Dan is dat feestje nu even voorbij helaas. Probeer een fijne houding te leren vinden waar je lekker in kunt slapen en mocht je het fijn vinden kan je ter ondersteuning waar nodig een kussen plaatsen.

Boek een zwangerschapsmassage

En uiteraard kon deze zeker niet ontbreken in dit rijtje. Want ik denk dat 99% ermee in kan stemmen dat een normale massage al heerlijk is, dus laat staan een zwangerschap massage! Bij ons kan je zelfs weer even heerlijk op je buik liggen, door het speciale gat wat we in onze massage tafels hebben zitten. Uiteraard wordt je buik wel voorzien van de juiste ondersteuning door middel van een elastische band. Ben jij inmiddels al bevallen? Ook dan kan je bij ons terecht voor heerlijke Postpartummassages en arrangementen. Wil je jezelf echt even verwennen en een ontspan momentje gunnen? Boek dan één van onze Premium arrangementen, waarbij je naast de heerlijke massage óók nog in een fijn, verwarmd bad gaat! Hopelijk zien we jou snel in onze spa ????