Ontspannen tijdens de zwangerschap

Stres tijdens de zwangerschap is nooit goed. In deze blog lees je leuke ontspan tips die je kunt doen tijdens je zwangerschap!

Stres is natuurlijk nooit goed voor je, al helemaal niet als je zwanger bent. Dit is niet alleen voor jouzelf erg vervelend maar het is ook slecht voor de ontwikkeling en groei van je baby. Daarom is het natuurlijk erg belangrijk dat je tijdens je zwangerschap ook de tijd neemt om heerlijk te ontspannen en die momentjes voor jezelf in te lassen. In deze blog lees je een aantal tips die je kunt doen om heerlijk tot rust te komenen te ontspannen tijdens je zwangerschap!

Ben je moe tijdens de zwangerschap?

Ben je veel moe tijdens je zwangerschap? Probeer er dan niet tegen te vechten en als je moe bent gewoon je rust te pakken en even te gaan liggen en slapen. Tijdens je zwangerschap verandert er natuurlijk veel in je lichaam. Dit kost veel energie voor het lichaam want je lichaam werkt voor twee. Ook kosten de zwangerschapskwaaltjes die je misschien hebt er ook voor dat je veel moe bent.

Zwangerschapsyoga tijdens zwangerschap

Zwangerschapsyoga is heel makkelijk om zelf thuis te doen door een tutorial op YouTube op te zoeken, je matje uit te rollen en de tutorial te volgen. Deze vorm is speciaal afgestemd op jouw zwangere lichaam en door te rekken en strekken kom je heerlijk tot rust. Is alleen thuis yoga doen nou niks voor jou dan zijn er ook zwangerschapsyoga klasjes waar je met allemaal zwangere vrouwen samen de yogales gaat volgen!

Ga lekker op babymoon

Een babymoon is een korte vakantie tijdens het 2e trimester van de zwangerschap om er nog even kort tussen uit te zijn samen met je partner voordat de baby komt. Je kan tijdens deze korte vakantie heerlijk ontspannen en bijtanken plus je hebt even minder last van zwangerschapskwaaltjes. Je komt volledig opgeladen weer terug en hebt ook nog mooie herinneringen kunnen maken met je partner. 

Laatste voorbereidingen

Plan de laatste voorbereidingen. Dit klinkt natuurlijk heel raar en het tegenovergestelde van ontspanning. Maar het is juist er fijn en ontspannen als je weet dat alles klaar staat en af is voordat de baby komt. Het kamertje af en de kleertjes schoon en gewassen in de kast. De vluchttas klaar en ingepakt klaar staat voor als de bevalling begonnen is je gelijk weg kan. Zo kan je genieten van de laatste loodjes en de rust pakken die je nodig hebt.

Plan een verwenmoment bij zwanger & relax

Trakteer jezelf op heerlijke verwenmomentjes. Ga lekker naar de kapper, manicure/pedicure salon of kom gezellig naar zwanger & relax en neem een heerlijke zwangerschapsmassage. Een zwangerschapsmassage is niet alleen goed voor jou om helemaal te ontspannen en tot rust te komen, maar ook voor de spanning en doorbloeding van de spieren. Je kunt er ook voor kiezen om een heerlijk Zwangerschapsmassage Premium arrangement te boeken en eerst te genieten van een warm bad.