Naar de spa als je zwanger bent

Naar de spa als je zwanger bent

Veel zwangere vrouwen vragen zich af ‘mag je naar de spa als je zwanger bent’? Als je veel last hebt van je gewrichten of rug kan het erg fijn zijn om naar een spa te gaan of een zwangerschapsmassage te nemen. Daarnaast kan het natuurlijk ook heerlijk zijn als je gewoon even toe bent aan ontspanning. Maar er zijn veel verschillende meningen over en wat is verantwoord voor jou en de baby? Je leest het allemaal in deze blog.

Zwanger en naar de sauna

Tijdens je zwangerschap naar de sauna gaan kan je als muziek in de oren klinken. Doordat je zweet verlies je vocht, het stimuleert de bloedsomloop en je ontspant. Maar is het verstandig om tijdens je zwangerschap naar de sauna te gaan? Er zijn veel mensen en wetenschappers die zeggen dat het niet verstandig is om naar de sauna te gaan, omdat té warme temperaturen en schommelingen van warm naar koud slecht kan zijn voor je baby. Hierom wordt het eigenlijk afgeraden. Als je besluit om toch te gaan let er dan op dat je maar maximaal 10 minuten in een sauna gaat en dat je lichaamstemperatuur niet boven de 39 graden komt, waardoor je oververhit kunt raken. Ook is het belangrijk dat je altijd rechtop op je handdoek gaat zitten en dat je aan de onderkant van de sauna gaat zitten want daar is de temperatuur altijd wat lager en luister altijd naar je lichaam.

Mag je in bad als je zwanger bent?

Natuurlijk mag je in bad als je zwanger bent. Dit is niet schadelijk, sterker nog, het kan juist een ontspannende werking hebben op je lichaam. Wel moet je er voor zorgen dat de temperatuur van het bad niet hoger is dan je eigen lichaamstemperatuur. Hoe je dit goed kan meten is door een bad thermometer te kopen, zodat je de temperatuur van het water in de gaten kan houden. Wil je tijdens je zwangerschap in een jacuzzi of bubbelbad, wordt aangeraden om niet langer dan 10 – 15 minuten hierin te gaan. En na de 32 weken wordt het sowieso afgeraden. Dit omdat er in een jacuzzi of bubbelbad bacteriën zitten die een ontsteking kunnen veroorzaken.

Zwangerschapsmassage in Rotterdam

Het is natuurlijk altijd heerlijk om een massage te nemen, ook als je niet zwanger bent. Maar als je wel zwanger bent zijn er speciale zwangerschapsmassages. Bij Zwanger & Relax hebben we ook een speciale zwangerschapsmassage tafel waar een gat in zit voor je buik en je borsten zodat je toch lekker op je buik kan liggen. De buik krijgt uiteraard wel de juiste ondersteuning door middel van een elastische band. Een massage tijdens de zwangerschap kan veel voordelen met zich meebrengen. Onder andere het ervaren van minder stress en eventuele pijnklachten die kunnen verminderen. Bij Zwanger & Relax kun je al terecht voor een zwangerschapsmassage vanaf het 2e trimester van je zwangerschap, vanaf week 14, tot aan week 37.

Je kan een arrangement boeken voor in je eentje, maar als je gezellig samen met een vriendin, je zus of je moeder wilt komen is dit ook geen probleem! Daar hebben wij onze speciale Duo arrangementen voor.

Onze massages worden altijd gegeven door vrouwelijke, gediplomeerde masseuses. Natuurlijk kan je ook gaan voor een ultiem ontspanningsmoment en kiezen voor ons Zwangerschapsmassage Premium arrangement waarbij je eerst heerlijk 20 minuten gaat ontspannen in een voorverwarmd bad en vervolgens geniet van een fijne zwangerschapsmassage.