Litteken massage bij Zwanger & Relax

Littekenmassage Zwanger & Relax

Heb jij een keizersnede gehad laatst of alweer een tijd geleden? Heb jij er last van? Dan hebben wij bij zwanger & relax de litteken massage! In deze blog vertellen wij jou hoe het litteken massage arrangement verloopt. Lees je mee?

Wat is een litteken massage?

Een littekenmassage is een specifieke massagetechniek die wordt gebruikt om de elasticiteit van littekenweefsel te verbeteren en de doorbloeding te bevorderen. Het wordt uitgevoerd door zachte, circulaire bewegingen over het littekengebied, met als doel het litteken soepeler en minder gespannen te maken. Deze massage voeren wij uit met een 100% natuurlijke olie zodat we de huid ook lekker hydrateren.

Voordelen van een litteken massage

Naast dat de littekenmassage ook even een rustmomentje voor jezelf kan zijn, brengt het nog meer voordelen met zich mee, onder andere:

  • Verlichting van spanning: Littekens kunnen strak en ongemakkelijk aanvoelen, vooral als je jouw kleine probeert op te tillen. Een littekenmassage kan helpen de spanning te verminderen en het comfort te verbeteren.
  • Verbeterde doorbloeding: Massage bevordert de bloedcirculatie naar het littekengebied, wat kan helpen bij het verminderen van littekenweefsel en het bevorderen van genezing.
  • Minder jeuk en pijn: Sommige vrouwen ervaren jeuk of pijn rond litteken. Regelmatige massage kan deze symptomen verminderen.
  • Bevordering van herstel: Door regelmatig te masseren, kan het littekenweefsel flexibeler en minder prominent worden, wat het genezingsproces bevordert.

Verloop van de litteken massage

Bij Zwanger & Relax kan je een litteken massage boeken! Hierbij wordt het litteken 30 minuten lang gemasseerd. Op het moment van je afspraak vragen wij jou ongeveer 5 minuten van te voren er te zijn, zodat we rustig aan de sessie kunnen beginnen. Vervolgens start de littekenmassage waarbij een van onze masseuses het litteken zal masseren. Dit kan gevoelig zijn, maar uiteraard zal de masseuse tijdens de massage vragen of er meer of minder druk uitgevoerd mag worden. Dit is namelijk per persoon en per litteken verschillend. Het is wel aan te raden om vanaf 16 weken na de keizersnede te komen bij ons en niet eerder. Dit omdat het stukje huid daarvoor nog gevoeliger is en herstellende. De litteken massage kan ervoor zorgen dat de pijn wordt verminderd, dat het niet gaat scheuren of ontsteken. Dit omdat we tijdens de massage de huid los masseren. het kan ook zo zijn dat er emoties vrij komen tijdens de massage. Hou het vooral niet in. We snappen dat het wat herinneringen op kan brengen. Onze masseuses zullen hier respectvol mee omgaan.

Naast de litteken massage is het ook mogelijk om dit arrangement te boeken in combinatie met een verwarmd bad. Het littekenmassage premium arrangement houd in dat je eerst 20 minuten in een lekker warm bad gaat, waardoor het litteken ook al wat soepeler en weker word, zodat de litteken massage ook beter uitgevoerd kan worden. We hopen jou snel te zien voor een litteken massage of als je nog zwanger bent hebben we ook de zwangerschapsmassages. Ben je wel al bevallen maar niet door middel van een keizersnede?Dan hebben we de postpartum massages voor jou! Wie weet zien we jou snel voor een van onze heerlijke massages!