Litteken door een keizersnede

Litteken door een keizersnede

Een keizersnede is een operatie waar ze een snee in je buik maken en je baby via daar ter wereld komt. Je hebt hier vaak geen keuze over en is iets wat je als je aan het bevallen bent overkomt als een vaginale bevalling niet kan of gevaarlijk is voor jou en de baby. Herstellen van een keizersnede is vaak zwaarder dan van een natuurlijke bevalling en het lichaam heeft er meer last van. Ook duurt het herstel vaak langer en hou je er natuurlijk een keizersnede litteken aan over.

Hoe ga je met een litteken na keizersnede om?

De eerste dagen na een bevalling kan de wond nog erg veel pijn doen en bloeden. Dit kun je schoonmaken met lauw water en een gaasje. Als de wond genezen is zijn er verschillende dingen die je kunt doen met het littekenweefsel maar luister uiteraard goed naar de adviezen die je mee krijgt van de gynaecoloog uit het ziekenhuis. Je kan het soepel houden met een speciale natuurlijke litteken olie of crème en zelf voorzichtig het litteken weefsel een beetje masseren.

Litteken masseren

Het litteken masseren na een keizersnede is erg belangrijk en kan vanaf 16 weken na de keizersnede. Eerst moet de wond uiteraard goed hersteld zijn. Het brengt veel voordelen met zich mee en helpt klachten te voorkomen! Door het littekenweefsel te masseren blijft het soepel en kan je het litteken bewegen in alle richtingen. Ook voorkomt het dat het litteken pijn gaat doen, gaat scheuren of ontsteken 😊 Op de plek waar de snee in de buik gemaakt word lopen veel zenuwen. Door het litteken en deze plek te masseren worden deze zenuwen ook weer gestimuleerd en voorkomt het klachten als lage rug pijn of bekken pijn. Leuke bonus is dat het ook erg goed is voor de diepe striae 😊

Littekenmassage bij Zwanger & Relax

Bij ons worden de littekenmassages altijd gegeven door professionele masseuses die hier veel ervaring mee hebben. Een littekenmassage duurt bij ons 30 minuten en er word altijd zorgvuldig met het littekenweefsel omgegaan. Tijdens de massage zorgen we met speciale massage technieken ervoor dat het litteken soepel blijft. We zorgen ervoor dat je tijdens de massage comfortabel ligt en er wordt heerlijke massage olie gebruikt 😊 Als de massage afgelopen is en je bent weer aangekleed kun je altijd nog even nagenieten van een heerlijk drankje in onze fijne wachtruimte!