Je geboorteplan

Wat is een geboorteplan?

Je hoort misschien verschillende verhalen van familie of kennissen over een geboorteplan, maar wat is dat nou precies? Je kan je geboorteplan in verschillende manieren maken, schrijf het op een papiertje, of maak een word document. Zet er stap voor stap in hoe je de bevalling voor je ziet en zet er duidelijk op wat jij en je partner zouden willen. Dit is erg fijn voor jou en je partner en voor de verloskundige zodat iedereen op de hoogte is, van hoe jullie het willen. Houd er rekening mee dat dit een plan is van jullie maar dat het ook anders kan gaan lopen. Je weet natuurlijk nooit hoe een bevalling gaat verlopen.

Wat zet je in je geboorteplan?

Je wilt een geboorteplan maken, maar wat moet je er allemaal inzetten?

  • Waar je wilt bevallen, wil je thuis bevallen of in het ziekenhuis en welk ziekenhuis zou je dan willen?
  • Wie wil je bij je bevalling hebben?
  • In wat voor houding zou je willen bevallen, wil je bijvoorbeeld op je rug liggen of juist op je zij of wil je totaal iets anders?
  • Denk er goed over na of je pijnstilling zou willen en welke je dan wilt.
  • Zet er ook voor jezelf in wat voor voeding je wilt gaan geven, borstvoeding of kunstvoeding. Dit zodat de verloskundige/verpleegkundige weet of je dan je kindje wilt aanleggen of een flesje moet klaar maken.
  • Wie mag de navelstreng doorknippen? Of wil je dat de navelstreng en de placenta aan je baby blijft zitten tot die er vanzelf afvalt?

Ontspanning voor je bevalling

Het kan erg vermoeiend zijn al dat geregel voor je bevalling, de hele zwangerschap vraagt zoveel energie van je en dan komen ook nog is al die hormonen erbij ????  Kom daarom eens langs bij ons voor een heerlijke zwangerschapsmassage of een Zwangerschapsmassage Premium arrangement. Gun jezelf die rust en ontspanning die je nu goed kan gebruiken. Vanaf je tweede trimester tot je 37ste week ben je van harte welkom! Boek hier nu je afspraak en wie weet zien wij jou snel.