Is een zwangerschapsmassage goed?

Je bent zwanger en toe aan heerlijk rustmoment. Nu is alleen de vraag: Is een zwangerschapsmassage goed voor je en wat zijn de voordelen? In deze blog lees je over een aantal voordelen van een zwangerschapsmassage.

Verbeterde bloedcirculatie

Tijdens een zwangerschap heeft je lichaam het zwaar te voorduren. Het komt dan ook vaak voor dat er klachten ontstaan in de rug of je bekken. Door specifieke technieken toe te passen helpt de zwangerschap massage de bloedcirculatie te verbeteren. Afvalstoffen worden afgevoerd en dat helpt met de verlichting van je spieren. Zo heb je minder last van je rug, bekken of andere spieren. Daarnaast profiteren zowel jij als de baby van een verhoogde zuurstof- en voedingsstoffenstroom. Dit kan bijdragen aan een gezondere ontwikkeling van de baby en het welzijn van jezelf!

Rust en ontspanning

Een zwangerschap brengt vaak stress en spanning met zich mee. Een zwanger massage biedt niet alleen fysieke verlichting, maar ook emotionele ondersteuning. De aanrakingen tijdens een zwanger massage en de kalmerende omgeving bij Zwanger en Relax creëren een moment van ontspanning voor je. In de hectische periode rondom je zwangerschap is dit een heerlijk rustmoment voor jezelf en je lichaam.  

Verminderde kans op een vroeggeboorte en complicaties

Ook vermindert een zwangerschapsmassage de kans op een vroeggeboorte en andere complicaties. Een zwangerchaps massage bevorderd namelijk de algemene gezondheid van je tijdens een zwangerschap, waardoor bepaalde complicaties afnemen. Bovendien helpt een ontspannen moment tijdens je zwangerschap aan een positieve mentale toestand. Dit is van belang voor een gezonde zwangerschap.

Kortom, een zwangerschapsmassage is dus zeker goed voor je. Naast dat het heerlijk ontspannen is heeft het ook nog eens heel veel voordelen voor je lichaam. Bij Zwanger en Relax kan je een zwangerschapsmassage boeken vanaf 14 weken tot 37 weken van je zwangerschap. Kies uit een 30, 45 of 60 minuten lange zwangerschapsmassage en ervaar zelf de voordelen!