Ik ben zwanger! Wat moet ik regelen?

Jullie zullen vast ontzettend gelukkig en blij zijn dat jullie zwanger zijn! En geheel terecht natuurlijk! Maar vrij snel daarna komen de vragen misschien al bij jullie op. Wat nu? Wat moeten we allemaal gaan regelen? Wat heeft prioriteit en wat kan ook nog wel wat later in de zwangerschap? Wij geven je een aantal tips om alvast te kunnen regelen aan het begin van je zwangerschap! Lees je weer gezellig mee?

Tip 1. Foliumzuur gaan slikken

Het slikken van foliumzuur is iets wat eigenlijk direct al aangeraden wordt om te gaan slikken. Het beste is om minstens 4 weken vóór de bevruchting te beginnen met het slikken hiervan tot aan 10 weken van de zwangerschap. Het duurt namelijk ongeveer 4 weken voordat er extra foliumzuur in je lichaam opgenomen is. Foliumzuur is van belang voor de vroege ontwikkeling van de baby, het kan de kans op eventuele afwijkingen zo klein mogelijk maken.

Tip 2. De afspraak bij de verloskundige

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kan je natuurlijk niet wachten totdat je eindelijk naar de verloskundige mag. Shit is getting real wanneer je daar binnen stapt en daadwerkelijk je eerste echo krijgt! Uiteraard zit hier ook altijd nog een beetje spanning achter of alles goed is gegaan en er een kloppend hartje is. Meestal ga je tussen de 7 en 10 weken naar de verloskundige voor je eerste echo. Deze afspraak zal zo’n 45 minuten duren waarin er onder andere een intakegesprek is, ze je bloeddruk gaan meten, je wordt gewogen en last but not least: de uitgerekende datum berekenen! Ook niet geheel onbelangrijk 😉 Misschien had je zelf al een beetje zitten rekenen, maar toch fijn als je van de verloskundige nog even het verlossende woord krijgt!

Tip 3. Bepaald eten en drinken laten staan

Ja, helaas is het niet één en al rozengeur en maneschijn, zo’n zwangerschap. Vanaf nu zal je namelijk iets beter op moeten gaan letten voordat je alles in je mond stopt wat er aan je neus voorbij komt 😉 onder andere Carpaccio, bepaalde visjes en alcoholische versnaperingen zal er de komende maanden voor jou even niet in zitten. Maar…. Alles voor het goede doel natuurlijk! Wil jij nou gemakkelijk en snel kunnen opzoeken wat je wel en niet mag eten? Dan is de app ZwangerHap een echte aanrader! Hier kan alle soorten eten en drinken vinden en dan zie je in één blik direct of je het wel of niet mag. Ideaal!

Tip 4. Boek een arrangement bij Zwanger & Relax!

Nu mag je eindelijk bij onze spa in Rotterdam komen genieten! Vanaf 14 weken mag je heerlijk komen ontspannen tijdens één van onze zwangerschapsarrangementen. Een fijne zwangerschap massage of net wat meer luxe bij een Premium zwangerschap arrangement. Een heerlijk verwarmd bad in combinatie met die fijne zwangerschapsmassage. Zien we jou snel?