Het derde trimester van de zwangerschap

Zwanger & Relax Blog derde trimester

We zijn bij het laatste trimester van de zwangerschap aangekomen! Misschien dat de spanning voor de bevalling nu een beetje begint te komen, de spanning om jouw kleine te gaan zien, eindelijk! Wat er in dit trimester allemaal gebeurt en verandert, bespreken we in deze blog ????

Jouw baby tijdens het derde trimester

In het derde trimester, week 28 tot week 40, is het gewicht wat je met je meedraagt flink gestegen. De kleine is lekker aan het groeien. Waar hij bij de 28 weken nog ongeveer 35 cm lang is en rond de kilo weegt, is dit in week 40 ongeveer 50 cm en rond de 3,5 kilo. De zintuigen van je baby zijn goed ontwikkeld; het horen, voelen, proeven en zien. Ook begint hij echt een bepaalde ‘routine’ te creëren. Je zal merken dat hij rond de zelfde tijden telkens heel actief of juist heel rustig is.

Vanaf week 35 is je kindje bijna ‘af’. Hij zou nu geboren kunnen worden, maar dan zal hij wel nog even in de couveuse moeten liggen.

Jouw lichaam tijdens het derde trimester

Het zwangerschapsbrein kan nu echt om de hoek komen kijken in deze periode. Je zal misschien merken dat je steeds vaker moet graven om ergens op te komen. Gelukkig kan je altijd je zwangerschap de schuld hiervan geven ???? Je baby is lekker aan het bewegen in je buik en kan tegen je maag en middenrif gaan duwen. Ook je baarmoeder kan tegen je ribben gaan drukken, waardoor je wat benauwd kan zijn.

De veertigste week is ongeveer het eind van de zwangerschap. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat je ook dan bevalt. Geen zorgen als je nog niet bevallen bent, dat betekent dat jouw baby het gewoon heerlijk heeft in jouw buik!

Postpartum arrangement bij Zwanger & Relax

Gefeliciteerd met de geboorte van jouw kleine! Heerlijk genieten met elkaar als kersvers gezin ???? Als alles weer een beetje in rustig vaarwater is, kan je een heerlijk arrangement boeken bij Zwanger & Relax waarbij je helemaal in de watten gelegd wordt. Een heerlijk verwarmd bad i.c.m. een Postpartum massage. Dit arrangement kan je vanaf 4 weken na de bevalling boeken tot aan 6 maanden na de bevalling! Boek jouw Postpartum arrangement hier.