Een zwangerschapsmassage bij Zwanger & Relax

Ben je zwanger en wil jij genieten van heerlijke ontspanningsmassage? Dan ben je bij Zwanger & Relax aan het juiste adres! Maar hoe gaat het dan als ik een afspraak maak? In deze blog ga ik je alles vertellen over de verloop van je zwangerschaps massage.

Aankomst bij Zwanger & Relax

Als je bij zwanger en relax binnenkomt voel je de rust al. Je wordt hartelijk verwelkomd door een van onze collega’s. We vragen je naam ter bevestiging van je afspraak en vervolgens krijg je plastic schoentjes om over je eigen schoenen te dragen gedurende je bezoek. Dit doen we voor hygiëne en jouw comfort. Vervolgens begeleiden we je naar de kamer waar de zwangerschaps massage zal plaatsvinden. Daar bieden we je de gelegenheid om naar het toilet te gaan voordat we beginnen. Een lege blaas draagt namelijk bij aan je comfort tijdens de massage. Nadat je je hebt uitgekleed en alleen je slip hebt aangehouden, vergeet niet om alle sieraden af te doen en je telefoon op stil te zetten. Zo kan je niet gestoord worden tijdens jouw ontspanningsmoment. Eenmaal klaar mag je op je buik plaatsnemen op de speciale massagetafel met een opening voor je buik. We gebruiken een band om je buik te ondersteunen, zodat je volledig kunt ontspannen en eindelijk weer eens op je buik kunt liggen. Ideaal voor degenen onder ons die gewend zijn om op hun buik te slapen!

De zwangerschapsmassage

Nu lig je comfortabel op je buik en komt de zwangerschapsmasseuse de kamer binnen. Ze zal je vertellen wat er gaat gebeuren. Afhankelijk van het arrangement dat je hebt geboekt, zijn er verschillende opties. Bij de massage van 30 minuten worden alleen het bovenlichaam, zoals de rug, armen, handen en buik, gemasseerd. Bij de massage van 45 minuten komen ook de benen aan bod. En bij de massage van 60 minuten worden alle delen van het lichaam gemasseerd; rug, buik, armen, handen, benen, hoofd, gezicht en voeten. De zwangerschap massage is anders dan een standaard ontspanningsmassage omdat we rekening moeten houden met de zwangerschap. We mogen niet te veel druk uitoefenen, met name op bepaalde drukpunten in het lichaam. Te veel druk kan namelijk gevolgen hebben voor de zwangerschap, zelfs het opwekken van de bevalling. Daarom moeten we voorzichtig zijn met de druk die we toepassen. Tijdens de massage worden je spieren verlicht en kom je volledig tot rust. Bovendien stimuleert de massage de bloedsomloop. Tijdens de zwangerschaps massage bieden we je iets te drinken aan, omdat er afvalstoffen vrijkomen die je moet uitplassen om hoofdpijn later op de dag te voorkomen. Na de massage ontvang je van ons een warm doekje en kun je je weer aankleden voordat je terugkeert naar de voorkant van de spa. Helaas zit de sessie er dan alweer op.

Andere arrangementen

De zwangerschapsmassage is slechts een van onze arrangementen. Als je de ervaring wilt uitbreiden, bieden we ook de duo zwangerschapsmassage of de zwangerschapsmassage premium aan. Bij de mom to be massage kun je voorafgaand aan de massage 20 minuten in bad gaan om optimaal te ontspannen! Voor vrouwen na de bevalling hebben we de post partum massage, de duo postpartum massage of de mom time arrangement. Bij de mom time sessie kan je, net zoals bij het mom to be arrangement, 20 minuten in bad gaan om te ontspannen voordat de postpartum massage begint.

Wil je nu al een afspraak maken? Dat kan! Wie weet zien we je binnenkort bij ons in de spa om te genieten van een heerlijke zwangerschapsmassage!