Een sterkere band met je baby

Hoe krijg je nou een sterkere band met je baby? Als kersverse ouders kan je soms bang zijn om je baby aan te raken en vast te pakken. Maar het contact met je baby is juist heel belangrijk voor de band met je baby. Lees in deze blog meer over een sterkere band met je baby.

Contact in je buik

Tijdens de zwangerschap bouw je al een band op met je baby. Praat tegen je baby en laat ook merken dat je aan hem denkt. Zingen is ook een fijne manier om een band te krijgen met je baby.  Daarom is het erg belangrijk om tijdens je zwangerschap contact te houden met de kleine, zo gaat hij je stem herkennen en wordt de band al sterk en herkent je baby als hij geboren wordt gelijk je stem en voelt hij zich vertrouwd.

Huid op huid contact

Als je baby geboren is, is het erg fijn om huid op huid contact te hebben. Dit zorgt ervoor dat je baby je goed kan horen, ruiken en voelen. En dat voelt erg vertrouwd! Je hartslag en je temperatuur is ook erg prettig voor je baby. Pak elke dag meerdere malen een momentje voor jullie zelf om lekker te kroelen met elkaar.

Babymassage

Een baby massage is ook erg goed voor de band. Door een babymassage te geven zul je zelf ook meer ontspannen. En die gelukshormonen worden ook bij jou extra aangemaakt tijdens de massage. Bij de baby spa hebben wij het arrangement shantala babymassage, je masseert je baby dan zelf onder begeleiding van onze medewerkers. Je zou de massage ook kunnen combineren met een float sessie, je baby gaat dan eerst lekker bubbelen en krijgt daarna nog eens een heerlijke massage van mama of papa.

Denk ook aan jezelf!

Ben jezelf ook even toe voor een momentje voor jezelf kom dan langs bij Zwanger & Relax voor een heerlijke zwangerschapsmassage of postpartum massage. Wij hebben verschillende arrangementen, met of zonder bad en hoelang je het arrangement zou willen. Genoeg keuze dus om even lekker te ontspannen! Boek hier nu jouw afspraak en tot snel! ????