Een positieve zwangerschapstest. Wat nu?

Zwanger & Relax Blog - positieve zwangerschapstest

Je wereld staat even op z’n kop. Je hebt zojuist een zwangerschapstest gedaan en er staat dat je zwanger bent! Nog niet helemaal te bevatten. Uhhh, wat nu? Wie moet ik bellen? Wat moet ik regelen? Moet ik nog een keer een test doen voor de zekerheid? In deze blog vertellen we je wat je als eerste kan doen zodra jij je positieve zwangerschapstest in je handen hebt! Lees gezellig mee ????

Positieve zwangerschapstest

Misschien waren jullie al even bezig om zwanger te worden of misschien komt het geheel onverwachts uit de lucht vallen… hoe dan ook, je hebt een zwangerschapstest gedaan en hij is positief! Een licht streepje of een overduidelijk streepje, het maakt niet uit! Streepje is streepje en dat betekend: ZWANGER! Je kan voor je eigen geruststelling nog een zwangerschapstest doen (of 10) om zeker te weten dat het geen ‘foutje’ is. De clearblue zwangerschapstesten zijn ook erg fijn! Deze vertellen namelijk hoe ver je bent. Neem dit uiteraard nooit te letterlijk want na een aantal weken kan je pas bij de echo exact zien hoe ver je bent, maar het is toch fijn voor je eigen gevoel om hier een schatting van te hebben.

Verloskundige bellen

Dan is het nu toch echt tijd om de verloskundige te gaan bellen. Misschien weet je al welke verloskundige je wilt hebben, misschien wil je nog even research doen. Op zich heb je wel even de tijd voordat je de verloskundige daadwerkelijk belt, maar er wordt wel aangeraden om dit voor de 9 weken van je zwangerschap te doen. Eventueel kan je zelf ook globaal uitrekenen hoe ver je bent door de eerste dag van je laatste menstruatie te nemen en de weken tot nu te tellen.

Zodra je de verloskundige gaat bellen zal ze je ook vragen wanneer je voor het laatst je menstruatie hebt gehad zodat ook zij een schatting kan maken hoe ver het is. Aan de hand hiervan wordt de allereerste echo ingepland rond de 7e week. Vanaf dit moment kan er namelijk gezien worden of het geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap is en of het hartje klopt.

Lees hier ook meer over alle echo’s die je tijdens jouw zwangerschap hebt.

Massage boeken bij Zwanger & Relax

Nu je zwanger bent komt er een hoop op je af en kan het allemaal behoorlijk veel worden. Ontspanning en tijd voor jezelf is dan erg belangrijk, goed voor jezelf (en je baby) zorgen! Vanaf de 14e week van je zwangerschap kan je bij Zwanger & Relax een fijne zwangerschapsmassage boeken of een zwangerschap massage met een verwarmd bad. Kom heerlijk genieten en ontspannen tijdens één van onze zwangerschapsarrangementen.