Een massage tijdens je zwangerschap

Een massage tijdens je zwangerschap? In deze blog leggen we uit waarom een massage tijdens je zwangerschap goed voor je is!

Veel zwangere vrouwen vragen zich af ‘’een massage tijdens je zwangerschap, is dat wel een goed idee?’’. Het antwoord is eigenlijk heel simpel 😊 Ja, het is zeker een goed idee gemasseerd te worden tijdens een zwangerschap maar dan wel alleen door een masseuse die gespecialiseerd is in het masseren van zwangere dames. De spa heeft dan ook een speciale tafel met een extra gat met een elastische band erin waar je buik goed in ondersteund word.

Wat is een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een massage die speciaal gericht is op de zwangere dame. Deze massage is speciaal omdat hij met minder druk uitgevoerd moet worden. Tijdens het masseren komen er verschillende afvalstoffen vrij. Daarom moet je na het masseren ook goed drinken want dan plas je deze afvalstoffen goed uit. Ook wordt er niet te hard gemasseerd omdat er drukpunten zijn die de bevalling kunnen triggeren.

Tot en vanaf wanneer een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage wordt gegeven vanaf de 14e week van je zwangerschap. Dit is omdat voor de 14e week van de zwangerschap de kans op een miskraam groter is. In de eerste weken kunnen de afvalstoffen die vrijkomen tijdens het masseren eventueel schadelijk zijn voor de baby.

Waarom een massage tijdens je zwangerschap?

Wie zwanger is voelt haar lichaam veranderen. Dit kan positief zijn maar soms ook negatief in de zin van dat je er misschien veel klachten van ondervindt. Een massage zorgt er niet alleen voor dat klachten zoals rug of bekkenpijn een stuk minder pijnlijk worden. Maar ook voorkomt het meer klachten, ontspant het en is het veilig voor je baby.

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Naast de voordelen die ik hierboven ook noemde heeft een zwangerschapsmassage nog meer voordelen. Zo verbetert het je bloedsomloop, word je hart er rustiger van, verlicht lichamelijke klachten en je houdt ook minder vocht vast. Ook zorgt een ontspanning zwangerschapsmassage ervoor dat omdat je helemaal ontspannen bent dat je s ’avonds beter slaapt. 

Zwangerschapsmassage bij zwanger & relax in Rotterdam

Onze zwangerschapsmassages worden uitgevoerd door professionele masseuses die allemaal veel ervaring hebben met het masseren van zwangere vrouwen. Tijdens de massage wordt de belasting van de spieren verlicht en kom je even helemaal tot rust! Je kunt er ook voor kiezen om een Zwangerschapsmassage premium arrangement te boeken, dan ga je voor je massage eerst 20 minuten in een heerlijk warm bad. Als de massage erop zit kun je nog heerlijk na genieten in onze wachtruimte met een lekker drankje of smoothie.