Dit mag echt niet ontbreken in jouw vluchtkoffer

Vluchtkoffer Zwanger & Relax blog

Als je bijna gaat bevallen is de tijd aangebroken om je vluchtkoffer in te pakken, want het kan vanaf nu elk moment gebeuren. In deze blog vertel ik je wat er écht niet mag missen in jouw vluchtkoffer!

Waarom moet je een vluchtkoffer klaarzetten en meenemen?

In een vluchttas stop je alles wat je nodig hebt op het moment dat je daadwerkelijk gaat bevallen. Je stopt er natuurlijk spullen in voor jezelf, maar ook voor je partner en de baby. Naast dat je verzorgingsproducten meeneemt, moet je ook belangrijke papieren meenemen. Een vluchtkoffer is niet alleen handig voor als je in het ziekenhuis bevalt, maar ook als je thuis gaat bevallen. Mocht je dan tóch opeens naar het ziekenhuis moeten, dan ben je in ieder geval goed voorbereid!

Wat stop je allemaal in de vluchtkoffer?

Zoals ik je net al vertelde, stop je allemaal items in je vluchttas voor jezelf, je partner en de baby. Hieronder lees je wat voorbeelden.

Checklist voor mama en papa:

Voor jullie als ouders is het belangrijk om genoeg mee te nemen. Denk aan essentiele items zoals je telefoon, sleutels, ID, zorgpas etc. Maar ook aan persoonlijke verzorging: medicijnen, tandenborstel, doucheverzorging en noem maar op. Daarnaast moet je ook genoeg kleding meenemen, wat snacks en om niet te vergeten, je belangrijke papieren (geboorteplan, verzekeringspapieren etc.) !

Checklist voor de baby:

Voor de baby moet er natuurlijk ook genoeg mee in de vluchttas! Denk aan een autostoeltje om de baby veilig mee te kunnen nemen naar huis, een dekentje om je kleintje warm te houden, genoeg kleding, newborn luiers en natuurlijk de allereerste outfit van je baby!

Wanneer moet ik mijn vluchtkoffer inpakken?

Wanneer je je vluchtkoffer inpakt ligt helemaal in jouw handen. Wel is het handig als de koffer vanaf week 37 klaarstaat. Dit zorgt ervoor dat je voorbereid je bevallingsproces in kan gaan. Mocht je denken, “nee dat vind ik echt te laat”, dan kan je hem natuurlijk ook eerder klaarzetten!

Nog even ontspannen voor de bevalling? Dat kan hier!

Je vluchtkoffer pak je meestal in rond week 37. Het is tot 37 weken mogelijk om een zwangerschapsmassage te boeken. Na week 37 is het niet meer mogelijk om een zwangerschapsmassage te boeken, dit komt doordat je lichaam een stofje aanmaakt tijdens de massage die de bevalling kan opwekken. Nadat je bent bevallen is het wel weer mogelijk om bij ons langs te komen voor een ontspanningsmassage! Check oze arrangementen op de website en kijk welke massage het best bij jou past!