Dingen die je zwangere leven makkelijker maken

Dingen die je zwangere leven makkelijker maken!

Een zwangerschap van 9 maanden kan soms best zwaar zijn. Maar er zijn een aantal producten en dingen die je zwangere leven makkelijker maken! Van een voedingskussen tot een heerlijke massage waar je lekker van tot rust komt dit zijn de dingen die je leven makkelijker maken tijdens je zwangerschap!

Een helpende hand

Je bent zwanger en je kunt misschien niet alles meer doen wat je zou willen doen. Dan is iemand die je helpt met bijvoorbeeld het huishouden of met het sjouwen van zware boodschappen wel erg fijn. Ook is het niet alleen fijn dat je geholpen wordt maar ook dat iemand aan het eind van je zwangerschap in de buurt is en je in de gaten houdt.

Een baby voedingskussen

Je denkt natuurlijk een voedingskussen die heb ik toch alleen nodig als ik mijn baby ga voeden? Maar ook tijdens je zwangerschap wil je dit kussen niet missen. Een voedingskussen kan je namelijk helpen bij een goede nachtrust met een buik die steeds een beetje groter word. Dit kussen ondersteund je rug en buik waardoor je steviger en vaak lekkerder ligt.

De fitnessbal

Een fitnessbal is erg handig om in huis te hebben tijdens je zwangerschap. Niet alleen zit het lekker naar als je erop zit train je ook nog eens je bekkenbodemspieren en kan het bekkenpijn en rugpijn verminderen. Wist je dat je deze bal ook tijdens het bevallen kan gebruiken? Het helpt met de ontspanning van je bekkenbodemspieren waardoor je de weeën beter op kunt vangen.

Een zwangerschapsdagboek bijhouden

Tijdens je zwangerschap kun je wel eens last hebben van een zwangerschapsbrein of wil dingen die je mee maakt gewoon niet vergeten. Dan is het erg makkelijk om een zwangerschapsdagboek bij te houden waar je alle leuke en belangrijke dingen in kunt zetten zoals de eerste echo of wanneer je de baby voor het eerst voelde bewegen en schoppen. Zo vergeet je zelf niks en het altijd leuk om er later met je kleine in terug te lezen wat mama alleemaal heeft mee gemaakt toen hij nog in de buik zat.

Goed zittende schoenen

Wanneer je zwanger bent en vooral tegen het einde van je zwangerschap aan loopt kan je veel vocht vasthouden waardoor je niet meer in je schoenen past. Dan is het lekker om in de zomer bijvoorbeeld goede slippers of sandalen te hebben die je aan kunt passen. In de winter is het fijn schoenen te hebben die je met veters of gespen losser kan maken voor als ze te strak gaan zitten.

Naar Zwanger & Relax

Als je tijdens je zwangerschap veel last hebt van zwangerschap kwaaltjes of wil je gewoon even tot rust komen neem dan een heerlijke zwangerschapsmassage. Dit kan je alleen doen maar kan ook samen met en vriendin heerlijk komen genieten van een DUO zwangerschapsmassage. Een zwangerschapsmassage is niet alleen goed om tot rust te komen in toch al een stressvolle tijd maar het brengt ook nog eens verlichting van de spieren. Ook zorg het ervoor dat je beter slaapt en verlichting van pijn.