Dingen die je moet kopen tijdens een zwangerschap

Als je zwanger moet je van alles aanschaffen. Je gaat een kamertje in richten en allemaal spullen kopen. Wat is handig?

Als je zwanger bent veranderd er natuurlijk van alles. Je moet een kamertje in gaan richten en allemaal spullen aan gaan schaffen voor de kleine. Een hele garderobe met babykleding maar ook voor jouzelf zwangerschapskleding 😊 Maar wat schaf je aan en wat heb je echt nodig voor de komst van de kleine?

Spulletjes voor de babykamer

Er is niks leukers dan een babykamer inrichten, maar wat heb je nodig naast een commode en een ledikantje of een wieg? Het is heerlijk om een schommelstoel in de babykamer te hebben waar je lekker in kan zitten samen met je kleine als je een voed of kroel momentje hebt voordat de kleine lekker gaat slapen. Ook is het erg fijn om een klamboe boven het bedje te kunnen hangen in de zomer in verbant met muggen en ongedierte. Wat ook erg fijn is om te hebben in een babykamer is een goede babyfoon, dan kan je de kleine te allen tijde in de gaten houden als je zelf andere dingen aan het doen bent. 

Een kinderwagen

Kinderwagens, je hebt ze allerlei verschillende kleuren en maten. Er zijn zo veel verschillende dat je op een gegeven moment de bomen door het bos niet meer ziet. Je kan natuurlijk letten op of hij makkelijk inklapbaar is en in de auto past of dat de maxicosy er ook op past en je dus 2 vliegen in één klap hebt 😊 Ook is het wel belangrijk om te kijken welke accessoires erbij geleverd worden. Denk aan een voetenzak of een meerijdplankje voor een eventueel broertje of zusje. De prijs van de kinderwagen is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk voor een gemiddelde kinderwagen ben je zo tussen de 500 en 1000 euro kwijt.

Babykleren en accessoires

Wat koop je allemaal voor kleding en spullen voor de kleine? Op je baby uitzetlijst staat een hele lijst met rompertjes, broekjes, truitjes, sokjes en pakjes dat dan ook nog eens in verschillende maten. Je weet natuurlijk nooit helemaal hoe groot jou kleine is als hij geboren wordt. Wel is het aan te raden alle kleren en hydrofiele doeken eerst met een neutrale waspoeder in de wasmachine te doen. Ook staan er dingen op als een babybadje inclusief standaard die je er onder kan zetten. Voor in het badje is het handig om een thermometer voor in bad te hebben zodat je zeker weet dat de kleine zichzelf niet verbrand. Je hebt ook verschillende producten om in het badje te doen en je baby lekker schoon te wassen zoals een lekkere babydouchegel of een shampoo en voor na het badderen een lekkere handdoek of badcape en olie om hem mee in te smeren. 

Voor de aanstaande moeder

Voor jouzelf moet je natuurlijk wat dingen aanschaffen. De kleine in je buik gaat lekker groeien en voor je het weet pas je je broeken niet meer 😊 Dan zijn zwangerschapsbroeken echt heerlijk. Ze hebben een elastische band die lekker mee rekt met je buik. Tussen alle voorbereidingen door is het natuurlijk ook erg belangrijk om tijd voor jouzelf te nemen. Dit kun je doen door bij ons in de spa een heerlijke zwangerschapsmassage te nemen en de baby voorbereidingen even helemaal los te laten 😊