De voordelen van een zwangerschapsmassage

Blog voordelen Zwangerschapsmassage Zwanger & Relax

Ben jij zwanger en wil jij genieten van een heerlijke zwangerschapsmassage in Rotterdam? Dan ben je bij Zwanger & Relax aan het juiste adres! ???? Maar wat zijn de voordelen van een zwangerschap massage en hoe werkt zo’n massage nu precies? Ik leg het allemaal uit in deze blog.

Wat is een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een massage die zich speciaal op zwangere vrouwen richt. Dit blijkt onder andere uit de druk waarmee de masseuse je masseert. Het zal altijd een zachtere druk zijn dan dat je misschien gewent bent van andere (normale) ontspanningsmassages. De drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder zal ze zoveel mogelijk ontwijken. Door hier druk uit te voeren zou het namelijk kunnen dat de baarmoeder zich samentrekt.

Tijdens deze zwangerschap massage lig je bij ons op een speciale massage tafel waarbij er een uitsparing is voor je buik. Zo kan je ook op je buik comfortabel liggen. Tijdens de massage zal je buik ondersteunt worden door een elastische band die zich in de tafel bevindt.

Waarom een zwangerschap massage?

Een ontspanningsmassage is natuurlijk altijd al lekker en fijn om eventjes alle stress te verminderen. Even een fijn momentje voor jezelf. Maar zeker tijdens de zwangerschap wordt er al veel van jou en van je lichaam gevraagd. Als je nagaat hoe hard jouw lichaam tijdens de zwangerschap aan het werk is, alle ruimte die gemaakt moet worden, zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Dat is niet niks!

De baby in jouw buik voelt jouw stemmingen goed aan. Tijdens en nog een tijdje na de massage komen er verschillende stofjes vrij, zoals dopamine, oxytocine, endorfine en serotonine. Deze komen vanwege de placenta ook bij je baby terecht. Maar dat is helemaal niet erg! Dit zijn namelijk gelukshormonen ???? Daarnaast voelt jouw baby aan jouw lichaam en hartslag dat jij helemaal ontspannen bent, waardoor hij ook ontspant. Dus ook voor je baby is het erg fijn als je zo nu en dan een zwangerschapsmassage boekt.

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Naast bovengenoemde voordelen zijn er nog een aantal voordelen die deze massage met zich meebrengt:

  • Het verbeteren van je bloedsomploop
  • Je hartslag wordt rustig
  • Het kan lichamelijke klachten, zoals rugklachten, bekkenpijn en/of beenkrampen verlichten
  • Betere en diepere slaap
  • Totale ontspanning van je hoofd en je lichaam
  • Je houdt minder vocht vast
  • Het contact met je baby. Jouw baby profiteert mee van al deze voordelen

Wil jij heerlijk komen ontspannen en bovenstaande voordelen zelf ervaren? Boek dan nu jouw Zwangerschapsmassage in Rotterdam al vanaf €30,-!