Wat zijn de voordelen van de Postpartum massage?

Zwanger & Relax blog Voordelen postpartum massage

Een massage klinkt je toch altijd als muziek in de oren? Laat staan als je net bevallen bent! Soms heb je echt van die momenten dat je denkt, ik ben écht toe aan een massage. Even tijd voor mezelf en even helemaal niks verder. Dan ben je bij Zwanger & Relax aan het juiste adres! Maar naast dat een Postpartummassage gewoon héérlijk is, heeft het nog meer voordelen. Lees je mee?

Vanaf wanneer kan ik een Postpartum massage boeken?

Alles rondom de zwangerschap en bevalling kan behoorlijk hectisch zijn. Na de bevalling heb je ineens een kleintje in je handen waar jij verantwoordelijk voor bent samen met jouw partner. Dat is ook niet niks. Als je eenmaal de flow een beetje te pakken hebt en je draai gevonden hebt in deze nieuwe levensstijl is het helemaal niet raar dat je stiekem even toe bent aan een momentje voor jezelf. Bijvoorbeeld een héérlijke Postpartummassage. Deze mag je vanaf 2 weken na de bevalling boeken mits je niet meer vloeit en tot aan 6 maanden na de bevalling. In onze fijne spa kom je volledig tot rust, terwijl je lijf optimaal aan het ontspannen is. Zo kan je er weer even tegenaan!

De voordelen van een Postpartummassage

Zoals ik al eerder benoemde heeft de Postpartum massage, naast dat het erg lekker is, nog meer voordelen:

  • Herstel van je lichaam. De bevalling is een intense beleving zowel voor jou als voor je lichaam! Het heeft een hoop inspanning moeten leveren, dus de kans is groot dat je lichaam niet is wat het ooit is geweest. Deze massage kan helpen bij het herstel van je lichaam.
  • Ultieme ontspanning. Tijdens het masseren komen er chemische stoffen vrij in je lichaam die zorgen voor een ultiem ontspannen gevoel. Daarnaast is het natuurlijk gewoon al even lekker om niet bezig te hoeven zijn met anderen, maar puur en alleen maar aan jezelf hoeft te denken. Even me-time! ???? En voel je hier ook zeker niet schuldig over, je verdiend het!
  • Verbeteren van de slaap. Het is bewezen dat je van massages ook een betere nachtrust krijgt. Je ontspant natuurlijk goed tijdens zo’n massage en het verminderd je stress, dus als je het zo beredeneerd is het inderdaad ook wel logisch dat je slaap daar ook beter van wordt! Het enige wat je nachtrust nu nog tegen kan houden, is het nieuwe gezinslid, de baby ???? Maar ook aan die gebroken nachten komt allemaal weer een eind!
  • Verlichten van pijn klachten. Tijdens de zwangerschap kan je last hebben van de nodige klachten en kwaaltjes, maar na de bevalling hoeft dit (helaas) niet allemaal ineens over te zijn. Het kan zijn dat je op sommige plekken nog best wat pijn hebt in je lichaam. Een massage kan hierbij zeker helpen om de pijn te verlichten. We zeggen wel altijd duidelijk ‘kán erbij helpen’, want uiteraard zijn we geen wonder dokters die alles als sneeuw voor de zon kunnen laten verdwijnen. Was het maar zo’n feest ????
  • Verbetering bloedsomloop. Tijdens de massage worden de zwaarbelaste spieren verlicht en dit zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Die verbeterde bloedsomloop zorgt er weer voor dat afvalstoffen en overtollig vocht afgevoerd wordt!

Kom jij zelf de voordelen ervaren van deze Massage? Boek dan nu jouw arrangement en dan zien we jou snel! ????