De Postpartum massage

post partum massage Zwanger & Relax Blog

Gefeliciteerd! Je bent (nog een keer) moeder geworden van een lief, klein baby’tje! Hopelijk is het allemaal goed gegaan tijdens de bevalling en kunnen jullie nu heerlijk met elkaar genieten en wennen aan het nieuwe leventje. Want, eerlijk is eerlijk, het is niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn ????

De postpartum massage bij Zwanger & Relax

Onze naam, zwanger & relax, doet misschien anders vermoeden, maar ook ná de zwangerschap kan je genieten bij Zwanger & Relax! Speciaal voor de vrouwen die al bevallen zijn hebben wij postpartum arrangementen die te boeken zijn vanaf 2 weken na de bevalling (tenzij je bevallen bent d.m.v. een keizersnede). Het ontspannen is namelijk niet alleen belangrijk tíjdens de zwangerschap, maar minstens even belangrijk daarna. Je nieuwe leven als moeder kan namelijk een hoop drukte en chaos in je hoofd meebrengen; Drinkt de kleine wel goed? Gaat hij de aankomende nacht doorslapen? Groeit hij wel goed? Doe ík het als moeder wel goed? En ga zo maar door. Daarom is het goed om soms even een stapje terug te nemen, de kleine eventjes bij opa, oma of papa achter te laten en zelf even tot rust komen. En hoe doe je dat nu beter dan door een heerlijke, ontspannende massage na de bevalling te nemen?

Bij Zwanger & Relax bieden we 3 tijdsduren van massages aan:

  • 30 minuten. De rug, de buik, de armen en de handen worden gemasseerd.
  • 45 minuten. De rug, buik, armen, handen én de benen worden gemasseerd.
  • 60 minuten. De rug, buik, armen, handen, benen, het hoofd én de voeten worden gemasseerd.

Voordelen van een postnatale massage

Naast dat ontspanning in deze hectische periode al heel erg fijn is natuurlijk, brengt de post partum massage nog meer voordelen met zich mee. Ook voor je lichaam is het namelijk goed om rustig aan te doen, zodat het herstel optimaal kan verlopen. Je lichaam heeft behoorlijk wat moeten doorstaan de afgelopen maanden tijdens de zwangerschap en met als kers op de taart, de bevalling. Dat is niet niks en kost tijd om volledig te herstellen. Je lichaam is wel toe aan wat verlichting. De post natale massage biedt verlichting voor de zwaarbelaste spieren, dit verbeterd de bloedsomloop en vervolgens zorgt dat er weer voor dat afvalstoffen en overtollig vocht afgevoerd wordt.

Geef je borstvoeding? Ook dan is het belangrijk om je rust te pakken. Je zal merken als je rustig aan doet dat je melkproductie wat hoger ligt en zodra je weer meer gaat doen, dit wat terug kan lopen. De massage heeft een positief effect op je hormoonregulatie, wat zorgt voor verbetering van de melkproductie.

Postpartum massage uitbreiden

Wil je net nog even iets meer ontspannen dan alleen een massage? Dan hebben wij onze Postpartummassage Premium arrangementen. Hierbij geniet je ook nog eens van een heerlijk verwarmd bad voorafgaand aan de massage. Zo ga je de massage nog relaxter in en kan je nóg meer ervan genieten. Ook bij deze arrangementen heb je keuze uit de massages van 30, 45 of 60 minuten.

Gun jij jezelf dat momentje van rust? Boek jouw afspraak direct!