De kraamweek

Zwanger & Relax Blog - De kraamweek

Eindelijk! Na ongeveer 40 weken te moeten hebben wachten is jouw kleine Frummel daar, zo lief, zo klein, zo mooi en zooo schattig! Natuurlijk de mooiste baby van de wereld ????  Het einde van de zwangerschap, maar het begin van nog iets veel mooiers! Het leven van jouw kleine, het leven als een mooi gezinnetje. Maar eerst de kraamweek maar eens doorkomen. In deze blog gaan we het hebben over de kraamweek. Wat gebeurt er allemaal in de kraamweek? Wat wordt er van je verwacht? Lees het hier ????

Kraamzorg tijdens de kraamweek

Uiteraard sta je er in de eerste week niet helemaal alleen voor samen met je partner. Misschien heb je genoeg vrienden en familie die je al heel veel hulp aangeboden hebben, maar daarnaast heb je natuurlijk ook de Kraamhulp. Vanaf wanneer ze er is hangt er een beetje vanaf of je in het ziekenhuis of thuis bent bevallen. Als je thuis bevalt zal ze er vrijwel direct na de bevalling zijn, maar als je in het ziekenhuis bevallen bent dan zal dit zijn vanaf het moment dat jullie weer lekker thuis komen. Als je ’s nachts bevalt kan het zijn dat de kraamzorg de volgende ochtend ‘pas’ komt, maar hier zou je van te voren bij jouw kraamzorg even navraag over kunnen doen of afspraken over kunnen maken.

Het standaard aantal uren kraamzorg waar je recht op hebt is 49 uur, uiteraard verdeeld over meerdere dagen. Welke dagen/uren dit zijn spreek je natuurlijk samen met de kraamhulp af en hangt uiteraard ook af van wanneer de kleine geboren wordt ???? In bepaalde gevallen kan je in overleg meer uren kraamzorg krijgen. Bij bijvoorbeeld een minder goed herstel, problemen met de borstvoeding of andere complicaties.

Kraamvisite

Hoe trots ben je als je baby net geboren is. Het liefst ga je gelijk alle familie en vrienden langs om hem te laten zien. Maar helaas is dat niet heel verstandig. Het belangrijkste na de bevalling is natuurlijk dat jij en de baby hun rust pakken en het welzijn en de gezondheid van jullie als gezin staat voorop! Probeer de kraamvisite daarom ook een beetje te doseren in plaats van iedereen gelijk vanaf moment één te laten komen. Ga in je hoofd even na wie je sowieso als één van de eerste wilt hebben en op die manier kan je het lijstje verder af gaan werken. Maar neem de tijd. Niet iedereen hoeft binnen één week de kleine te hebben gezien. Hoe leuk het ook lijkt, het breekt je ook echt op! Je kan beter wat minder mensen uitnodigen, maar wel mensen die écht dicht om je heen staan, zodat je voor hun de tijd kan nemen dan dat je binnen één uur 10 man over de vloer hebt gehad.

Heb je helemaal geen zin in al die drukte bij je bed in die eerste week? Geen probleem! Tegenwoordig bedenken ze natuurlijk ook voor ieder dingetje iets, dus wat dacht je van een kraamfeest! Organiseer hem wanneer jij hier tijd, zin en behoefte aan hebt. Nodig uit wie je wilt. Even één dag drukte en gekkigheid, maar dan heb je daarna ook iedereen in één klap gehad ????

Leren, leren en nog eens leren

Tijdens de kraamweek leer je natuurlijk ontzettend veel van de kraamzorg. Tuurlijk heb je al de nodige kennis via het internet opgedaan in de laatste maanden, maar nu het voor het echie is komt er misschien toch nog wat meer bij kijken dan je dacht. Of misschien is het toch wat moeilijker dan gedacht. Geen probleem! Dat is helemaal niet erg. Daarvoor is de kraamzorg er ook om je hierin te helpen en ondersteunen waar nodig. Denk aan het voeden, de temperatuur meten van je kleine, het badderen en al het andere wat bij de verzorging komt kijken.

Postpartum massage bij Zwanger & Relax

Mocht je na een paar dagen een beetje gewend raken aan het ritme, dan kan je misschien al voorzichtig aan gaan denken aan een heerlijke post partum massage. Ook al wil je het liefst dag en nacht bij je baby zijn, me-time is ook super belangrijk om te blijven nemen. Bij ons kan je al vanaf 2 weken na de bevalling een heerlijk Postpartum arrangement boeken waarbij je geniet  van een heerlijke ontspanningsmassage. Kies je voor het Premium arrangement? Dan kom je eerst volledig tot rust in een verwarmd bad waarna de Post partum massage zal volgen ????

Maar uiteraard ga je de eerste week/weken proberen volop te genieten van deze allereerste momenten samen met jouw baby! Geniet van jullie als gezin! Het zijn momenten die voorbij vliegen, maar die ontzettend kostbaar zijn en je altijd bij zullen blijven ????