De kraamweek

Na 40 weken je kleine in de buik te hebben gevoeld is het dan zover. Je baby is geboren, zo lief, klein, mooi en ontzettend schattig! Het is het einde van je zwangerschap maar het is een begin van iets heel moois. Het leven van jou kleine begint en het leven als een mooi gezin. Maar nu begint je kraamweek. In deze blog gaan we het hebben over wat je kan verwachten in je kraamweek en wat je kan doen tijdens je kraamtijd. Laten we beginnen!

Kraamzorg in je kraamweek

Je komt thuis met je pasgeboren baby en je denkt wat nu? Maak je geen zorgen je staat er niet alleen voor. Je hebt niet alleen je partner maar er komt ook een kraamzorg. Naast de kraamzorg heb je natuurlijk ook veel vrienden en familie die jou genoeg hulp willen aanbieden. De kraamverzorgster is er 8 a 10 dagen na de bevalling bij jou thuis om je te helpen met het voeden, maar ook houd de kraamverzorgster de gezondheid van jou en die van je kleine in de gaten. Zodra ze ziet dat er iets niet helemaal goed gaat dan belt zij jouw verloskundige op. Naast dat de kraamzorg dit allemaal doet kan ze jou ook helpen met huishoudelijke taken zodat jij en je partner ook even kunnen rusten, of als er toch kraamvisite komt dan kan de kraamzorg helpen met het maken van bijvoorbeeld iets te drinken en de bekende beschuit met muisjes! Laat je af en toe even in de ‘watten’ leggen door de kraamverzorgster.

Kraambezoek

Waarschijnlijk wil jij je kleine zo snel mogelijk laten zien aan iedereen. Maar het is verstandig om hier nog even mee te wachten. De bevalling heeft jou en je baby heel veel energie gekost. Het is daarom belangrijk dat je voldoende rust pakt na de bevalling en het is goed voor jou en de baby het welzijn en de gezondheid. Ook hebben jullie als kersvers gezinnetje de tijd nodig om te wennen aan alles wat is gebeurd. Wanneer je denkt dat je er klaar voor bent mag je natuurlijk iedereen uitnodigingen die je wilt. Je kan het op verschillende manier doen. Je kan bezoek krijgen in kleine groepjes, in grotere groepen of je geeft een kraamfeest! Nu is het meestal zo dat de bezoek met een cadeautje komt. Wij raden jou aan om een lijstje te maken met wat je allemaal zou willen voor kraamcadeau. Denk hierbij aan een cadeaubon van Zwanger & Relax, zodat je even helemaal tot rust kan komen en even me-time hebt. De cadeaubon kan je inleveren bij ons voor de postpartum massage of de mom-time arrangement. Of wil je iets gaan doen met je partner en de kleine denk dan aan een cadeaubon van de baby spa Rotterdam! Wil je het gewoon simpel houden bekijk dan eens de happy horse knuffels.

Zwanger & Relax

Bij Zwanger & Relax kan je ook een afspraak maken zonder een cadeaukaart. Het is erg belangrijk om af en toe even me-time te nemen. We hebben speciaal voor moeders de post partum massage. Dit kan je al boeken vanaf 2 weken na de bevalling en is te boeken tot 6 maanden na de bevalling. Ook hebben wij een Postpartummassage Premium arrangement. Dit houd in dat je de massage van 30, 45 of 60 minuten krijgt maar van te voren 20 minuten in een heerlijk warm bad gaat. naast de postpartummassages hebben we ook de litteken massage. Dit arrangement is voor vrouwen die een keizersnede hebben gehad. De litteken massage kan je ook boeken met het bad. Wij noemen dit het litteken premium arrangement. Zo ben je even uit huis en kan je partner even voor de kleine zorgen en jij komt helemaal tot rust. Naast dat je tot rust komt is dit ook erg goed voor je lichaam, het kan je bijvoorbeeld helpen met het ‘ontzwangeren’.

We hopen dat je lekker kan genieten nu als een gezinnetje en we zien je graag snel bij ons in de spa!