De eerste symptomen van een zwangerschap

eerste symptomen zwangerschap blog

Tijdens een zwangerschap kan je al vrij snel verschillende symptomen ervaren. Mocht je nog geen test hebben gedaan, kan het zijn dat je door één van deze symptomen tóch maar wel de test gaat doen. Welke symptomen dit allemaal kunnen zijn, lees je in deze blog!

Ongesteldheid blijft uit

Dit is een symptoom die voor iedereen wel bekend is. En vaak is dit ook iets waar vrouwen die proberen zwanger te worden extra op letten. Als je ongesteldheid later komt dan verwacht is het eigenlijk voor de meeste groen licht om een zwangerschapstest uit te voeren. Heb je een onregelmatige cyclus? Dan is het wat lastiger te bepalen wanneer je je ongesteldheid kan verwachten, maar door middel van verschillende apps kan je je cyclus toch goed bij houden, zodat je een beetje een idee hebt wanneer je hem kan verwachten.

Gevoelige borsten

Vooral aan het begin van je zwangerschap kunnen je borsten extra gevoelig zijn. Je lichaam is zich aan het voorbereiden op de melkproductie die eraan zit te komen. Dit gebeurt door te zorgen voor meer oestrogeen, progesteron en prolactine. De borsten kunnen groter worden en vooral de tepels kunnen pijnlijk aanvoelen.

Vermoeidheid

Er gebeurt iedere dag een hele hoop tijdens jouw zwangerschap. Een klompje cellen wordt gevormd tot een Embryo. Dat is niet niks! Daarom is het belangrijk dat je goed je rust pakt wanneer je merkt dat dit nodig is. Dit is een symptoom die aan het begin van je zwangerschap al voor kan komen, maar dit zal gedurende de hele zwangerschap kunnen blijven duren.

Misselijkheid (en overgeven)

Ja…. Het liefst had ik dit stukje ook weggelaten, maar het is helaas wel de waarheid. Misselijkheid komt vooral in het begin van de zwangerschap veel voor. 9 van de 10 keer is het gelukkig wel weer weg na het eerste trimester (12 weken). Waarom de misselijkheid vooral in het eerste stadium van de zwangerschap voorkomt is omdat vanaf dat moment het HCG niveau in het bloed begint toe te nemen. Probeer de hele dag door kleine beetjes te eten in plaats van 3 keer een grote maaltijd. Dit omdat de misselijkheid vooral opkomt wanneer je bloedsuikerspiegel laag is. Door regelmatig wat te eten probeer je dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Het kan je behoorlijk opbreken tijdens het eerste trimester, dus misschien ben je wel even toe aan een momentje van ontspanning. Dan kan je vanaf je 14e week een heerlijk arrangement bij ons boeken! Dan heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken ????