De eerste schopjes van je baby

De eerste schopjes van je baby! Wat is het een gek gevoel maar toch heel bijzonder. Vanaf de 12de week van je zwangerschap begint je baby steeds meer te groeien. Je baby gaat zich dan steeds meer ontwikkelen!

Wanneer voel ik mijn baby?

In het tweede trimester van je zwangerschap zien de bewegingen van je baby er heel anders uit. Je baby zwemt van de ene naar de andere kant van je buik, en beweegt met zijn armpjes en beentjes. De momenten dat jij geniet van je rust, kan je baby juist heel actief zijn. ‘s avonds voor het slapen gaan of ’s ochtends bij het wakker worden. Beweeg je zelf heel veel, bijvoorbeeld door veel te lopen, dan wieg je de baby in slaap en merk je ook minder activiteit.

Hoe vaak moet je de baby voelen?

Vanaf de 28e week van je zwangerschap zou je de baby elke dag even moeten voelen. Maak daar echt een bijzonder momentje van, ga samen met je partner lekker op bed liggen en leg jullie hand op de buik. Je baby kan dan naar jullie hand toe zwemmen. Baby’s die veel slapen moeten eerst goed wakker gemaakt worden, duw dan met je hand een beetje op je buik. Het is erg bijzonder om samen de bewegingen van jullie baby te ervaren.

Kom tijdens of na je zwangerschap heerlijk genieten van een van onze arrangementen bij Zwanger en Relax. Kom bijvoorbeeld langs voor een heerlijke zwangerschapsmassage of wil je juist een massage met daarna een lekker verwarmd dat? Het kan allemaal bij ons! Wil je na je zwangerschap komen ontspannen? Dan kan je een postpartum massage of een Postpartummassage Premium arrangement inplannen!