De eerste kerst met je baby vieren

Zwanger & Relax Blog kerst

De eerste kerst met jouw kleine! Een moment om niet snel te vergeten. De kerstdagen worden nog mooier en gezelliger dan dat ze al waren. Het zal wel even wennen zijn, zeker met de drukke en volle planningen altijd rondom de feestdagen. Nu moet je even met iets meer rekening houden dan alleen met jezelf, haha???? In deze blog delen wij een aantal tips met je voor een extra geslaagd kerstfeest!

Wel of geen kerstboom?

Één ding wat sowieso niet mag ontbreken is natuurlijk de kerstboom! Super gezellig en sfeervol, maar helaas kan hij ook wel een beetje gevaarlijk zijn voor de kleine. Althans, als de kleine ietsjes ouder is en echt baby af is. Nu is het sowieso een goed idee om ervoor te kiezen om plastic ballen in je boom te hangen, in plaats van glazen ballen. Zo voorkom je vervelend ongelukjes met de grijpgrage handjes van jouw kleine,haha! Want niemand is zo nieuwschierig naar al die mooie versiering en lampjes als je kindje.

Al die nieuwe indrukken

Zoals ik eerder al zei, genoeg verplichtingen tijdens de kerstmaand! Familie bezoekjes, etentjes, het huis versieren en ga zo maar door! Ook je kleine krijgt dit allemaal mee en dat kan nogal overweldigend voor hem zijn. Behoorlijk wat prikkels en indrukken die aan hem voorbij komen. Zorg er daarom voor dat hij genoeg slaap heeft om goed bij te kunnen komen van al die prikkels en aandacht.

TIP! Creeër als er bezoek is een eigen plekje voor je kindje, zodat hij niet continu midden in de belangstelling staat.

Waar ga je het vieren?

Organiseer een kerstdiner bij jullie thuis

Een 5 gangen diner zit er misschien niet meer in nu je de kleine erbij hebt, maar daar zullen je gasten vast begrip voor hebben. Wat dacht je van een leuke american party stijl. Iedereen maakt wat lekkers en neemt wat lekkers mee, zodat je vervolgens een heel divers kerstdiner kan serveren op tafel én voor ieder wat wils! Wel zo fijn om het lekker bij jou thuis te vieren, zodat je de kleine heerlijk in z’n eigen bedje kan laten slapen en je alle spullen gewoon bij de hand hebt. Dan moet je wel de consequenties ervaren en het accepteren dat alle troep van het eten dan ook in jouw huis is, haha.

Knus samen

Quality time is the best time! Heerlijk met elkaar genieten als kersvers gezinnetje thuis op de bank. Met kerstavond heerlijk All you need is love aan en je avond kan niet meer stuk. Al denkt je man hier misschien anders over 😉 Maak het gezellig met versiering, lampjes, hapjes en een muziekje en je hebt een heerlijke rustige kerst waarbij je écht even aandacht en tijd voor elkaar hebt! Ook belangrijk.

Een heerlijke brunch

Een brunch of kerstontbijt is een super goed alternatief op een kerstdiner. Door de activiteit met kerstmis wat eerder op dag te doen heb je in de avond genoeg tijd om je kleine op bed te leggen.

Bij Zwanger & Relax

Wordt het je tijdens de drukte van deze maand allemaal even te veel en merk je dat je toe bent aan ontspanning? Wij hebben dan dé perfecte oplossing. Een arrangement bij Zwanger & Relax! Al vanaf €30,- boek jij een heerlijke Postpartum massage. Wil je liever wat uitgebreider gebruik maken van je ontspanningsmoment? Boek dan één van onze Premium arrangementen, waarbij je naast de massage ook nog eens geniet van een verwarmd bad! Samen met een andere vrouw of alleen. Het kan allemaal 😉

Dus zien we jou/jullie binnenkort heerlijk genieten bij ons in De Spa? Boek nu jouw arrangement!