Cursussen tijdens je zwangerschap

Cursussen tijdens je zwangerschap

9 maanden zwangerschap kan toch invloed hebben op je welzijn. Je kan door die groeiende buik bijvoorbeeld niet meer goed trainen in de sportschool als hoe je gewend bent. Gelukkig zijn er daarom genoeg zwangerschapscursussen die je kan volgen! Ik ga je vertellen welke cursussen je kan volgen tijdens je zwangerschap, lees je mee?

Welke zwangerschapscursussen zijn er?

Zoals ik je net al vertelde zijn er genoeg cursussen die jij kan volgen tijdens je zwangerschap. Ik zet ze voor je op een rijtje:

  • Mindfulness. Tijdens je zwangerschap kan je angst en stress ervaren. Mindfulness kan je helpen hoe je om kan gaan met deze emoties. Hiernaast kan dit ook de fysieke en emotionele pijn verminderen die vrouwen ervaren tijdens hun bevalling.
  • Zwangerschapsyoga. Ademhalingsoefeningen is iets wat je mee krijgt tijdens de zwangerschapsyoga. Dit wordt geoefend zodat je je goed kan focussen op je weeën en je bevalling!
  • Zwangerschapsgymnastiek. Tijdens deze lessen leer je welke oefeningen goed zijn om je conditie goed te houden tijdens je zwangerschap. Daarnaast leer je ook om je spieren te trainen en hoe je je lichaamshouding corrigeert. Als het gaat om weeën, leer je hoe je die het best kunt opvangen en welke technieken je daarvoor kan gebruiken!
  • Mensendieck. De zwangerschapscursus ‘Mensendieck’ staat in teken van de veranderingen in je lichaam die plaatsvinden als je zwanger bent. Je wordt goed voorbereid op de bevalling, denk hierbij aan de ademhaling, ontspanningen, persen, puffen etc. Hiernaast leer je ook van welke klachten je misschien last kan krijgen en hoe je dit zoveel mogelijk kan voorkomen.
  • Borstvoedingscursus. Ben je bereid om borstvoeding te geven? Dan heb ik een handige cursus voor je, namelijk een borstvoedingscursus. Hier word je geholpen met hoe je precies borstvoeding moet geven. Je leert verschillende technieken om je baby goed aan te leggen en welke houdingen prettig zijn voor jou zelf!

Toch een online cursus?

Iedereen is verschillend en heeft haar eigen behoeften tijdens de zwangerschap. Mocht je niet een hele cursus willen volgen? Dan kan je ook altijd een online cursus nemen. Zo kan je een gewenst pakket kiezen en vanuit huis lekker de cursus volgen die JIJ wilt, wanneer JIJ wilt. Wat ook fijn is om te weten is dat jouw zorgverzekering dit vergoed voor jou.

Of heerlijk ontspannen?

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat je ook aan je zelf denkt en even een momentje pakt om je heerlijk te kunnen ontspannen. Wij bieden verschillende zwangerschapsmassages aan! Bekijk onze arrangementen en kies jouw ultieme relaxmomentje. Tot snel!