Clichés tijdens je zwangerschap

Clichés tijdens je zwangerschap

Clichés tijdens je zwangerschap, elke zwangere vrouw komt ze tegen. Al zullen de meeste hiervan voorspelbaar zijn hebben ze ook zekere charme, plezier en gemeenschappelijkheid. In deze blog gaan we de meest voorkomende zwangerschapsclichés bespreken.

Je eet voor twee!

Dit is een klassieker die bijna alle zwangere vrouwen wel een keer hebben gehoord. Hoewel het waar is dat je extra voedingstoffen nodig hebt tijdens je zwangerschap, is het niet nodig om letterlijk voor twee te eten. Het draait allemaal om het maken van gezonde keuzes. Dus geniet van die extra porties, maar houd het gezond en voedzaam!

Zwangerschapsgloed

Mensen zeggen vaak dat zwangere vrouwen een mooie gloed hebben. Hoewel dit cliché niet voor iedereen opgaat, is het waar dat zwangerschapshormonen je huid soms een gezonde blos kunnen geven. Dus als je merkt dat je er stralender uitziet dan normaal, omarm dan die prachtige gloed.

Je kunt het geslacht bepalen op basis van …

Dit cliche is gewoonweg hilarisch! Iedereen lijkt een of andere methode te hebben om het geslacht van je baby te voorspellen. Van de vorm van je buik tot de manier waarop je loopt. Er zijn verschillende grappige theorieën die mensen zullen delen. Hoewel het slechts voor de lol is, is het altijd leuk om te horen wat andere denken.

Elke zwangerschap is anders

Dit is eigenlijk wel de waarheid. Iedere zwangerschap is uniek, zelfs als je al meerdere kinderen hebt gehad. Je lichaam en emoties kunnen anders reageren op elke nieuwe zwangerschap, en dat is volkomen normaal. Dus als je vriendinnen hun eigen ervaringen delen, onthoud dan dat voor iedereen een zwangerschap anders is.

Nesteldrang

Het cliché van nesteldrang is er één waar veel zwangere vrouwen zich in kunnen vinden. Plotseling krijg je een drang om het hele huis schoon te maken en de baby kamer in te richten. Geniet van dit instinct en maak van je huis een comfortabele plek voor jou en de kleine.

Rust voldoende uit

‘’Slaap zoveel als je kunt voordat de baby komt’’ is er een die we allemaal wel eens hebben gehoord. Maar laten we eerlijk zijn, tijdens je zwangerschap kan het soms moeilijk zijn om comfortabel te slapen. Kom daarom genieten van een heerlijke zwangerschapsmassage. Een zwangerschap massage zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie, verlichting van pijn die je door je zwangerschap kan ondervinden en kan helpen met beter slapen.