7 tips tegen bekkenpijn!

Heb jij last van je bekken en weet je niet wat je eraan kan doen? Wij van Zwanger & Relax gaan je een paar tips geven hoe je de pijn kan verminderen. Lees verder in deze blog over wat je kan doen tegen deze pijn.

Hier zijn de 7 beste tips

 1. Blijf in beweging
  Het klinkt heel gek maar de ultieme tip is om zoveel mogelijk te blijven bewegen. Dit is omdat het dan allemaal sterk en soepel blijft en het minder pijn kan doen. Je moet wel altijd goed naar je eigen lichaam luisteren. Als je bekkenpijn hebt dan is de juiste lichaamshouding erg belangrijk, zit ontspannen en wissel regelmatig van houding. Het is wel belangrijk om hiervan een routine te maken.
 2. Zwangerschapsmassage
  Een zwangerschapsmassage is goed voor de bekkenpijn. De massage biedt je namelijk rust en het helpt je om het overtollige vocht in je voeten, enkels en benen te verminderen. Tijdens de zwangerschaps massage kan je je lichaam even laten herstellen van wat er nu allemaal aan het veranderen is. Ook is het tijdens de zwangerschap massage altijd lekker om jezelf te verwennen.
 3. Ligging
  De zijligging is meestal het prettigst om te liggen. Als je op de zij ligt trek dan je knieën op, licht gebogen en leg er een kussen tussen. Zorg er wel voor dat de bovenbenen horizontaal liggen.
  Als je liever op je rug wilt liggen is dat ook mogelijk. Leg dan een kussen onder je bovenbenen let wel op dat je bekken recht liggen. 
 4. Let op je ademhaling
  Ben je hoog aan het ademen, bijvoorbeeld in je borst of bij je keel? Neem dan een moment rust en probeer je ademhaling weer bij je buik te krijgen. Door de ademhaling via de buik te doen kan het tijdens je zwangerschap ervoor zorgen dat je buik ontspant. Adem uit op het moment dat je kracht zet. Dit zorgt voor minder druk op de buik. Door op de ademhaling te letten tijdens je zwangerschap kan je die oefeningen ook toevoegen voor tijdens je weeën.
 5. Traplopen
  Als je de trap op loopt zorg er dan voor dat je zo recht mogelijk de trap op loopt. Zorg ervoor dat je schouders in een lijn zijn met je heupen. Hou de leuning vast voor je veiligheid maar probeer er niet an te hangen. Als je pijn krijgt sta dan even stil en denk aan de ademhaling. Ook helpt het als je de dwarse buikspieren aanspant tijdens het traplopen. Heb je meer pijn als je de trap af loopt? Ga dan achterwaarts de trap af en doe precies hetzelfde als wanneer je de trap op loopt.
 6. Vraag om hulp
  Tijdens je zwangerschap is het echt niet erg om af en toe om hulp te vragen. Geef op tijd je grenzen aan. laat bijvoorbeeld je partner de zware boodschappentassen tillen. Het is belangrijk om je rust te pakken want je hebt het al zwaar genoeg.
 7. Bekkenfysio
  Als je het allemaal niet meer weet wat je moet doen. Ga dan naar de bekkenfysio. De bekkenfysio gaat jou precies uitleggen wat goed is voor jou om te doen. Ook krijg je oefeningen mee die je thuis kan doen om de pijn te verlichten.

We hopen dat je iets hebt aan deze tips en vergeet niet een kijkje te nemen op onze website en wie weet zien we jou snel bij ons voor een heerlijke zwangerschapsmassage