5 onmisbare items tijdens jouw zwangerschap

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. De zwangerschapswereld. De advertenties, adviezen, blogs en instagram accounts vliegen je om de oren. Maar wat zijn nou echte musthaves die onmisbaar zijn tijdens deze bijzondere 9 maanden in je leven? Wij vertellen het je in deze blog!

Vitamines

Je moet tijdens je zwangerschap net nog dat éne beetje extra voor jezelf zorgen. Je lichaam is dubbel zo hard aan het werk nu er een mini mensje in jouw buik zit! Dus vitamines zijn dan zeker onmisbaar. Vanaf het moment dat je gaat proberen om zwanger te raken wordt er al geadviseerd om foliumzuur te slikken, geen zorgen. Als je misschien niet helemaal gepland had om zwanger te worden kan je hier ook gewoon mee beginnen op het moment dat je erachter komt. Daarnaast kan je ook gelijk beginnen met het slikken van vitamine C&D en ijzer. Uiteraard kan je ook altijd bij je verloskundige om advies vragen.

Crèmes

Smeren, smeren en nog eens smeren. Je zou het bijna een dagtaak kunnen noemen, haha. Striae is iets waar de meeste vrouwen bang voor zijn. A women earns her stripes is helemaal waar, maar geef toe, liever voorkomen dan genezen ???? Ook op dit gebied zijn er tallozen crèmes op de markt om striae tegen te gaan. Dit is echt afhankelijk van wat jij fijn vindt en welk budget je hiervoor hebt. Maar er is voor ieder wat wils!

Fitnessbal

Je kan het meestal niet helemaal voorkomen, maar het liefst doe je er alles aan om zo min mogelijk last te krijgen van je bekken. En niet alleen voor je bekken, maar voor je hele lichaam is een fitnessbal ideaal! Door hier op te zitten in plaats van op je stoel, bank of bureaustoel heb je automatisch een goede houding en een goede houding is key! Daarnaast kan je deze bal ook heel fijn tijdens de bevalling gebruiken om de weeën op te vangen.

Voedingskussen

In de blog van vorige week hadden we het er al even over. Een voedingskussen, aka zwangerschapskussen, aka slaapkussen, aka babynestje, oftewel: multifunctioneel! Hebben dus ????  Die zwangere buik kan namelijk behoorlijk in de weg gaan zitten hoe verder je in de zwangerschap komt, dus zo’n kussen zorgt ervoor dat je het jezelf toch nog zo comfortabel mogelijk kan maken.

Zwangerschapsmassage

Je kan het niet aanschaffen, maar je kan het wel boeken! Even een momentje rust en ontspanning. Héérlijk! Boek jouw zwangerschapsmassage vanaf €45,- of kies voor een zwangerschapsarrangement in combinatie met een verwarmd bad vanaf €70,-. Tot snel!