5 Leuke weetjes over je zwangerschap

5 leuke weetjes over je zwangerschap

Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven. Naast dat er veel veranderingen zijn in je lichaam en je leven, zijn er ook veel leuke weetjes over je zwangerschap die je misschien nog niet wist en van op de hoogte was. Hieronder vind je 5 leuke weetjes over je zwangerschap om te ontspannen en van te genieten.

1. Je baby herkent je stem

  Je baby kan je stem herkennen. Vanaf ongeveer de 23e week van de zwangerschap kan je baby jouw stem al herkennen. Dit komt doordat geluidstrillingen worden doorgegeven via het vruchtwater. Praat dus lekker veel tegen jouw baby als hij nog lekker in je buik zit en natuurlijk ook als hij geboren is!

  2. Je hart pompt meer bloed rond tijdens je zwangerschap

  Tijdens je zwangerschap pompt je hart ongeveer 50% meer bloed rond dan dat het normaal doet als je niet zwanger bent. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat je baby voldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgt. Hierdoor kan het wel zijn dat je sneller buiten adem bent en je sneller vermoeid raakt.

  3. Je krijgt een vollere bos haar

  Veel vrouwen merken dat hun haar voller en glanzender wordt tijdens de zwangerschap. Dit komt doordat er meer hormonen in je lichaam zijn die je haargroei stimuleren. Helaas kan het na de bevalling weer uitvallen, geniet er dus van zolang het duurt ????

  4. Je baby hikt in je buik

  Misschien heb je al wel eens kleine schokjes in je buik gevoeld. Dit kan heel goed de hik van je baby zijn. Het is een teken dat je baby zijn ademhalingssysteem traint en het is helemaal normaal.

  5. Je baby kan jouw emoties voelen

  Uit onderzoek is gebleken dat baby’s tijdens de zwangerschap de emoties kunnen voelen van hun moeder. Als jij gestrest bent kan dit dus ook invloed hebben op je baby. Het is daarom erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en te ontspannen tijdens je zwangerschap. Kom daarom heerlijk genieten van een heerlijke zwangerschapsmassage. Je boekt nu al een zwangerschapsmassage vanaf €30,-!